Acasă Editorial Colonelul Dorel Tudor Drejoi, misiune îndeplinită!

Colonelul Dorel Tudor Drejoi, misiune îndeplinită!

726
E chestiune de doar câteva zile până când informația va fi oficializată direct de la sursă. Colonelul Dorel Tudor Drejoi, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, trece în rezervă. În limbaj civil, beneficiind strict de condițiile legii, iese la pensie…
Cu o carieră militară de peste treizeci de ani, absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, într-o vreme când această instituție se ocupa mai mult de pregătirea viitorilor ofițeri decât de validarea unor pseudo-lucrări ale unor pseudo-doctori în științe juridice, Drejoi a început de jos și a parcurs la timp, așa cum se cuvine, toate treptele profesionale, cât și gradele de rigoare pentru a ajunge, de pe poziția de prim-adjunct al inspetorului-șef, comandant al Jandarmeriei Olt, în noiembrie 2011.
Iată, aproape un deceniu la comanda unei instituții pe care și cei mai critici observatori nu o pot include în zona scandalurilor. A fost liniște pentru că a existat o rigoare vecină cu colegialitatea în interiorul unității de pe strada Cazărmii.
Dacă astăzi, despre predecesării săi Ion Ghiorghiceanu și Valentin Voicu se vorbește în comunitate la superlativ, oamenii devenind puncte de reper pentru cei îmbrăcați în uniforma bleau-jandarm, pe aceeași linie se înscrie și cariera succesorului aflat acum în prag de trecerea în rezervă…
A reușit, într-o perioadă complicată din punct de vedere politic, să păstreze acea distanțare socială, pentru a folosi un termen din timpul pandemic, de ingerințele politicienilor de pe stânga și de pe dreapta. Fără a construi un zid suplimentar de protecție, adept al dialogului, Drejoi le-a explicat cu succes, politrucilor, că jandarmeria poate servi cu adevărat interesul public, dacă este lăsată să se organizeze după normele interne. Și aici n-o fi fost chiar atât de ușor, în măsura în care politicienii înțeleg mai greu care e limita dintre atribuții și competență, și… traficul de influență.
Retragerea sa alimentează deja zvonul privindu-l pe cel care va fi, în prima fază, împuternicit pentru comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Unii liberali îl dau pe „x”, alții de la USR îl văd pe „y”, și chiar niște domni de la PSD spun că l-au identificat pe „z” drept cel mai bun să fie șef la Jandarmi. Dar asta este acum o problemă eminamente secundară. Succesorul, totuși, trebuie să mențină climatul impus de Dorel Tudor Drejoi!
Starea de normalitate poate fi definiția mandatului său. Starea în care aici s-a construit o relație corectă cu cetățeanul, una unde nu a fost loc de interpretare sau de iminentele scandaluri media, unde Jandarmeria Română a ieșit, uneori, mai șifonată decât era, în fapt, realitatea care a generat conflictele de opinie cu societatea civilă.
Până atunci, la comanda inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, în pragul trecerii în rezervă, colonelul Dorel Tudor Drejoi poate spune, simplu: „Misiune îndeplinită!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.