Acasă Fără categorie IPJ Olt: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” – VIDEO

IPJ Olt: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” – VIDEO

78

Poliţiştii olteni s-au alăturat unei campanii de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare, care se dsfăşoară la nivel naţional

„Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” a fost prelungită până la finele lunii ianuarie a anului viitor. Pe parcursul acesteia, un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalități, Biroului Siguranță Școlară, Poliției Transporturi Feroviare, împreună cu jandarmi olteni au desfășurat activități în stațiile C.F.R. din localitățile Slatina, Caracal, Drăgănești-Olt și Piatra-Olt, astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.
Polițiștii au îndemnat tinerii și persoanele prezente în stațiile C.F.R. să adopte un comportament responsabil, astfel încât să fie evitate situații tragice. Totodată, au fost oferite flyere realizate în cadrul campaniei, persoanele fiind îndrumate să scaneze codul QR imprimat pe acestea pentru a viziona un clip care prezintă sugestiv efectele electrocutării prin expunerea la rețeaua de înaltă tensiune din zona căilor ferate.
O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu că se pot electrocuta în urma producerii unui arcul electric. Arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.
La nivel național, zeci de adolescenți au suferit, în ultimii ani, accidentări grave după ce s-au urcat pe tren pentru a-și face fotografii. Acoperișul unui vagon de tren nu este un loc de joacă, arcul electric nu poate fi evitat, iar electrocutarea la 27.000 de volți poate fi o condamnare la moarte.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Olt.

Articolul precedentCovid-19. Peste 30 de cazuri la Olt. Grădinari, incidenţă de 4 la mia de locuitori
Articolul următorAţi văzut-o? Poliţiştii o caută pe Iuliana-Casandra Dobre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here