Acasă Actualitate Petrecere de botez, spartă de poliţişti. Darul n-a mers către bebeluş…

Petrecere de botez, spartă de poliţişti. Darul n-a mers către bebeluş…

144

În oarba luptă împotriva unui inamic nevăzut, indiferent unde nimeresc, oamenii legii nu iartă nimic. Nici bucuria creştinării unui bebeluş. Astfel, sub anume bune intenţii de prevenire și combatere a infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În teatrul de operaţii au verificat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Scopul şi mijloacele nu au iertat un eveniment din seara zilei de 20 martie a.c.

„În jurul orelor 20:30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Secția 1 Poliție Rurală Bobicești, luptători din carul Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuat un control la o societate comercială cu specific de sălă de festivități, de pe raza comunei Bobicești, pentru verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că, în încinta sălii de festivități este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit.
Cu această ocazie, polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igiena și sănatate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.