Acasă Actualitate Ultima seară de prevenţie-informare. Întâia seară cu noua stare de alertă

Ultima seară de prevenţie-informare. Întâia seară cu noua stare de alertă

88

De ieri, a intrat în vigoare, noua repriză de stare de urgenţă. Într-o seară de duminică, şi anume: 14 martie 2021, polițiștii și jandarmii olteni au fost prezenţi pe străzi. I-a trimis guvernul, ca să le spună şi oltenilor despre una, despre alta.

„Ieri seară, începând cu ora 22:00, a fost demarată o acțiune în contextul instituirii noilor restricții de circulație, potrivit Legii 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Acțiunea a avut scop informativ-preventiv, polițiștii și jandarmii olteni fiind prezenți la datorie pentru a le aduce cetățenilor la cunoștință noile modificările legislative. Echipele mixte nu au neglijat verificarea respectării normelor de protecție de către populație.
Reamintim că Hotărârea de Guvern 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României a intrat în vigoare începând de ieri, 14 martie 2021, pentru 30 de zile. Hotărârea stabilește măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Ca noutate, este prevăzută interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice. Până la data de 13 martie, interdicția de deplasare în afara locuinței era stabilită între orele 23:00 și 05:00.
Circulația dupa ora 22 este permisă doar în situații excepționale, cu prezentarea unei declarații pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.