Acasă Actualitate Poliţia Animalelor, în acţiune. Un bărbat a intrat cu un utilaj agricol...

Poliţia Animalelor, în acţiune. Un bărbat a intrat cu un utilaj agricol într-o turmă de oi

100

Ieri, 10 martie 2021, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Stoicănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitate, conducător al unui utilaj agricol, ar fi intrat, cu intenție, într-o turmă de circa 1100 de ovine și caprine, întrucât acestea pășunau pe cultura sa de grâu.

Conform unui comunicat de presă, în urma incidentului, au fost omorâte 11 animale, iar alte 4 au fost rănite, prejudiciul urmând a fi stabilit.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, faptă prevăzută Legea 205/2004, privind protecția animalelor.

Vă reamintim faptul că prin Ordonanța de Urgență nr. 175/2020, pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, polițistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia.
De asemenea, polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.
(2) În sensul alin. (1), prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:
a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic asupra căruia a fost practicat tirul;
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică

Animalul plasat în adăpost se consideră abandonat dacă deținătorul nu solicită restituirea acestuia în termen de maxim 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.