Acasă Actualitate Compania de Apă Olt, noi investiții în orașul Potcoava

Compania de Apă Olt, noi investiții în orașul Potcoava

57

Compania de Apă Olt a semnat, în data de 11.03.2021, Contractul de Lucrări
„Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Potcoava”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.
În cadrul acestui proiect, în orașul Potcoava, județul Olt, se vor realiza următoarele investiții:
-Sistem de alimentare cu apă
– Conducte de legătura front captare Potcoava: L = 3,6 km,
– Aducțiune Trufinești: L = 1,4 km,
– Extindere rețea distribuție apă potabilă: L = 27,3 km,
– 4 stații de pompare apă potabilă
– Extindere rețea de canalizare menajeră Potcoava
– Extindere rețea de canalizare menajeră: L = 11,5 km,
– 5 stații de pompare apă uzată
– Alimentare cu energie electrică foraje F4 – F12

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, operatorului economic SC OLD & NEW CONSTRUCT SRL. Valoarea contractului este de 29.416.195,48 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 38 luni.

„Prin acest nou contract pe care l-am semnat, continuăm investițiile în modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Potcoava. Scopul nostru este să oferim apă de cea mai bună calitate, să îmbunătățim condițiile de trai ale locuitorilor din această comunitate și să contribuim la dezvoltarea orașului. Nu putem face acest lucru fără ajutorul cetățenilor. Aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare nu pot funcționa corespunzător dacă locuitorii din Potcoava nu se racordează la rețelele de alimentare cu apă și canalizare, care înseamnă siguranță pentru sănătatea lor și a comunității în care trăiesc, dar și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.
În perioada 2007-2013, în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în judeul Olt”, derulat cu fonduri europene nerambursabile, Compania de Apă Olt a construit, în orașul Potcoava, o stație de epurare, o stație de clorinare, 12 foraje, s-a extins rețeaua de apă potabilă cu 8,03 km și au fost reabilitați alți 1,14 km, iar rețeaua de canalizare a fost extinsă cu 5,68 km.

Articolul precedent« N-am avut emoții la alegerile locale, pentru că știu foarte bine situația din Poboru, cunosc oamenii, problemele și nevoile lor »
Articolul următorComunicat de presă – ADR SV Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here