Acasă Actualitate 2021, Anul „Tudor Vladimirescu”. Proiectul deputatului Gigel Ştirbu a primit votul

2021, Anul „Tudor Vladimirescu”. Proiectul deputatului Gigel Ştirbu a primit votul

63

Deputaţii au votat iniţiativa parlamentarului Gigel Ştirbu, privind desemnarea anului 2021 drept Anul Tudor Vladimirescu.

„Astăzi a fost votat de către plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de mine împreună cu colegul meu Dan Vîlceanu, prin care 2021 este declarat Anul «Tudor Vladimirescu». Totodată, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române. Anul acesta se împlinesc două secole de la revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu care marcat începutul procesului de renaștere națională în Țările Române și peste un secol de la moartea Ecaterinei Teodoroiu, cea supranumită «Eroina de la Jiu», femeia care a dovedit prin simplitate că există eroism adevărat și sacrificiu suprem pentru neamul strămoșesc.
Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu sunt două repere de dăruire, de curaj și de sacrificiu pentru națiunea română care au au luptat cu onoare și neobosiți punând întotdeauna iubirea de patrie mai presus de propriile lor vieți.
Cred că este important să ne cunoaștem istoria și să respectăm personalitățile care au influențat acțiuni în întreaga țară. Sper că această Lege pe care am inițiat-o să vină în sprijinul perpetuării acestor modele de eroism pentru națiunea noastră pentru noile generații.”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.