Acasă Actualitate Gigel Ştirbu, omagiu pentru deţinuţii politici anticomunişti din perioada 1944-1989

Gigel Ştirbu, omagiu pentru deţinuţii politici anticomunişti din perioada 1944-1989

75

Deputatul Gigel Ştirbu, scrie, pe pagina sa de Facebook, că România a avut cel mai dur regim represiv de după Al Doilea Război Mondial. Acesta face referire la deţinuţii anticomunişti români, torturaţi în temniţe comuniste.
„La data de 9 martie este marcată, în fiecare an, Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989. Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, în timpul regimului comunist, în ţară au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată destinate deţinuţilor politici în care au pătimit peste 3 milioane de români, dintre care 800.000 de oameni au murit. A fost demonstrat cu prisosinţă că, în perioada 6 martie 1945- 22 decembrie 1989, România comunistă a cunoscut unul dintre cele mai dure regimuri represive din zona statelor intrate, după cel de-al doilea război mondial.
Luând fiecare caz în parte, te cutremuri mai mult decât în faţa statisticii efectuate pe mii sau milioane de cazuri. Recunoştinţa generaţiilor de astăzi, din România democratică şi europeană, pentru cei care nu au pregetat a se opune regimului totalitar comunist, trebuie să se manifeste la înălţimea curajului și sacrificiului acestora. Dumnezeu să-i aibă în pază!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.