Acasă Actualitate DNA, în acţiune. Ioan Ciugulea, trimis în judecată pentru luare de mită

DNA, în acţiune. Ioan Ciugulea, trimis în judecată pentru luare de mită

185

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Județean Olt, Ioan Ciugulea, actual preşedinte al ALDE Olt, este acuzat că, în primăvara anului 2012, președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ciugulea.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Ciugulea Ioan, în calitate de funcționar public –
Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.
Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, inculpatul Ciugulea Ioan ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:
– Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de inculpat);
– Suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ciugulea Ioan, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.
În cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului Ciugulea Ioan și nici bunuri mobile de valoare.”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Articolul precedentCeremonie de pandemie. Jurăminte la Prefectura Olt
Articolul următorLemn ilegal, confiscat de poliţişti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here