Acasă Politic Paul Stănescu avertizează: „Bugetul pentru anul 2021 este construit pentru PNL, în...

Paul Stănescu avertizează: „Bugetul pentru anul 2021 este construit pentru PNL, în niciun caz pentru români!”

66
foto: Mediafax

Senatorul social-democrat, Paul Stănescu a susţinut o declaraţie politică, referitoare la Bugetul de Stat şi la amendamentele PSD response de către partidele care formează puterea în parlament. Acesta îl caracterizează, în declaraţie, pe premierul Cîţu, drept: agresiv, arogant și radical.

Iată declaraţia senatorului:

„Sărăcie și austeritate pentru cei mai mulți români, prosperitate pentru peneliștii de la guvernare: aceasta sunt obiectivele bugetului pentru anul 2021, în «gândirea economică» a premierului Cîțu. Au spus că au venit la guvernare pentru binele românilor, dar nu știu cum să vândă mai repede companiile românești de stat, CEC Bank, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni și altele care sunt de interes strategic.
Mai mult, au refuzat toate amendamentele PSD, inclusiv pe cele care prevedeau doar respectarea legilor, aprobate în guvernarea social-democrată: mărirea pensiilor, a salariului minim, creșterea alocațiilor.
Agresiv, arogant și radical, premierul Cîțu a urlat în plenul Parlamentului că reformează statul român, dar a vorbit mai mult despre PNL, că este «premierul PNL», că «reprezintă PNL», că «se bazează pe colegii din PNL». Ca și cum acest buget este doar al PNL și pentru PNL, ceea ce nu este foarte departe de adevăr. Nimic despre reforme și investițiile promise. Doar atacuri politice la adresa PSD.
Bugetul pentru anul 2021 este o lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă, care pune capăt unor ani buni în care veniturile românilor au crescut. S-a dat startul austerității.
De acum încolo, misiunea noastră este clară: trebuie să oprim în Parlament această coaliție a sărăciei. Vom merge înainte cu viziunea noastră de a crește veniturile românilor și vom face tot ce ne stă în putere ca să redevină realitate. Nu va fi ușor, dar nu vom face niciun pas înapoi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here