Acasă Actualitate Trafic de influenţă la Primăria Caracal. Făptaşul, pus sub control judiciar

Trafic de influenţă la Primăria Caracal. Făptaşul, pus sub control judiciar

122

Băjănescu Laurențiu Marian, un inspector economist în economia mediului, din cadrul Primăriei Caracal. a pretins şi primit de la un bărbat sumele de 15.000 lei şi 1000 euro, respectiv suma de 10.000 lei (două acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influenţă asupra primarului Radu Liviu, în funcţie la acea vreme, pentru facilitărea obţinerii unor contracte cu atribuire directă în vederea valorificării cantităţilor de fier din cadrul punctelor termice, precum si a conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din Caracal, în favoarea societăţilor numitului C.D.D. şi soţiei acestuia C.G.L.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 23.02.2021, luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat B.M.L., în vârstă de 48 ani, din Caracal, jud. Olt.
Acesta a comis, spun procurorii, infracţiunea de trafic de influență, prev. de art.291 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.(două acte materiale).
Activităţile de urmărire penală au fost efectuate în colaborare cu lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Corupţie şi Fonduri Publice-S.I.C.E.-I.P.J. Olt, precum şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi structurile teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.