Acasă Politic Liviu Voiculescu: „România se dezvoltă prin investiții în infrastructura de transport!”

Liviu Voiculescu: „România se dezvoltă prin investiții în infrastructura de transport!”

62

Senatorul Liviu Voiculescu se numără printre parlamentarii din zona Olteniei, care au susţinut, în faţa Guvernului României, solicitarea marilor contributori la bugetul național, angajatori din Oltenia, prin care cereau, de mulți ani guvernanților demararea unui proiect de infrastructură rutieră.
Guvernul României a finanţat cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură important pentru această regiune: culoarul rutier Lugoj- Drobeta Turnu Severin – Craiova-Calafat, culoar care va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală.
A fost aprobată finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect prin care se va construi coridorul de conectivitate Oltenia-Banat ce se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.
Acest drum expres va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. De asemenea, va facilcita accesul din regiunea istorică Banat spre capitala României, cât si transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.