Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

53

Siminica Mirea, nemulţumită de răspunsul ministrului Transporturilor

După ce s-a adresat, recent, minisitrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, în urma unor sesizări primite de la cetăţeni, privind starea deplorabilă a variantei provizorii de legătură dintre Slatina și Brebeni (DJ546), senatorul Siminica Mirea a primit un răspuns, care nu ajută la rezolvarea problemei. Întreținerea variantei este superficială, iar drumul devine, la propriu, impracticabil.
„Într-un răspuns primit de la minister, cu o semnătură pentru ministru, din partea unei persoane care nu-și identifică numele, mi se aduce la cunoştinţă, printre altele, că antreprenorul cunoaște situația și intervine ori de câte ori e cazul și cum intervine. Total fals, iar ceea ce urmează este întocmai sfidare la adresa locuitorilor judeţului Olt!
Reproduc întocmai: «ori de câte ori este necesar, un utilaj prevăzut cu perie și apă, îndepărtează noroiul de pe carosabil». O dovadă clară a indolenţei și a atitudinii de bătaie de joc pe care o generează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. În acea zonă, mii de oameni nu au văzut niciodată utilajul cu perie care îndepărtează noroiul de pe carosabil, pentru că, pur și simplu, acolo nu există carosabil. E doar un segment de drum de pământ bătătorit, iar un asemenea utilaj nu poate interveni, chiar dacă spune domnul ministru sau cine semnează, indescifrabil, în numele acestuia.
Cu toate acestea, este de apreciat faptul că, în urma precizărilor făcute la minister, în prezent, pe sectorul de drum menţionat, se află un utilaj de tip autogreder destinat profilării și nivelării drumului.
Însă, până la o constatare reală a situației, până la măsurile corecte, în contextul acceptat al existenței șantierului în zonă, iată o mostră de sfidare și bătaie de joc! De la un ministru de la care românii așteaptă sute de kilometri de autostrăzi pe an, trenuri de mare viteză și multă siguranță în trafic. Acum incapabil să vadă realitatea de pe DJ546.”, spune senatorul.

Gigel Ştirbu, proiect legislativ împotriva „turismului electoral”

Încă din campania electorală pentru parlamentare, deputatul Gigel Ştirbu a pus gând rău celor care îşi fac vize de flotant în pragul alegerilor electorale, distrosrionând astfel rezultatul alegerilor.
„Așa cum am promis, am depus la începutul acestei noi legislaturi inițiativa legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenta persoanelor şi actele de identitate ale cetățenilor români, în sensul prevenirii ”turismului electoral” și distorsionării rezultatului alegerilor.
Concret, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului. De ce? Pentru că sunt cetățeni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână sau cu o lună înainte de ziua alegerilor, apoi, își exercită dreptul constituțional de a vota acolo, iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate. Este inadmisibil ca prin votul astfel viciat din localitățile respective, de către cetățenii care nu locuiesc în comunitățile respective, să fie compromise programele de dezvoltare ale localităților! Stop turismului electoral!”, spune deputatul Gigel Ştirbu.

Liviu Voiculescu: „Statul plătește cheltuielile românilor pentru învățământul timpuriu al copiilor”

Senatorul liberal Liviu Voiculescu scrie, pe pagina sa de socializare, că, de acum, angajaţii pot cere angajaţilor, până la 1500 lei pe lună, pentru suportarea cheltuielorlor cu întreţinerea copiilor în creșe, cămine și grădinițe.
„Angajații pot solicita angajatorilor achitarea cheltuielilor (taxelor) suportate pentru întreținerea copiilor în creșe, cămine și grădinițe.
Angajatorii pot suporta cheltuieli de până la 1500 de lei pe lună/copil, fără riscul unor cheltuieli suplimentare ale firmelor pe care le administrează, sumele alocate fiind deduse fiscal din impozitul pe profit.
Măsura este aplicabilă atât pentru copiii din învățământul timpuriu de stat, cât și pentru copiii înscriși în creșe, cămine și grădinițe private, condiția fiind ca unitățile respective să fie autorizate de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.