Acasă Administrație Proiecte de anvergură la Balş. Cătălin Rotea a semnat un contract important

Proiecte de anvergură la Balş. Cătălin Rotea a semnat un contract important

168

În viitorul apropiat, Balşul va beneficia de un centru multifuncțional și zonă de agrement în Balș, destinat evenimentelor culturale, sportive și recreative. Proiectul va include şi zona de agrement „Balta Gării“ și drumul de acces – strada Nufărului. Balşul va avea o nouă faţă. Treptat-treptat.
Primarul urbei, Cătălin Rotea, a semnat, marţi, 9 februearie a.c., un proiect pentru accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 13,8 milioane de lei.

Proiectul finanțat în cadrul Axei Prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, cu o valoare totală de 13,8 milioane de lei, prevede alocarea unei sume de 13,5 milioane de lei, ca finanțare nerambursabilă, atât pentru construirea unui centru multifuncțional, cât și pentru asfaltarea drumului de acces (strada Nufărului) și amenajarea zonei de agrement „Balta Gării“, cândva o atracție pentru locuitori, spațiu de promenadă și socializare. Contribuția Primăriei orașului Balș va fi de 2%, în valoare de
276 de mii de lei.
Prin acest proiect, în cadrul componentei A, se urmărește construirea unui spațiu destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative. Viitorul centru multifuncțional va fi construit în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea“, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 23-25.
Cea de-a doua componentă a proiectului – B va rezolva o problemă importantă legată de mediu, întrucât, în prezent, zona de agrement în aer liber nu este igienizată. Pe terenul respectiv sunt depozitate gunoaie menajere, iar lacul este colmatat pe o suprafață foarte mare. În urma investiției realizate prin POR 2014-2020, zona „Balta Gării“ va fi transformată într-un spațiu destinat organizării în aer liber de evenimente și festivități culturale și recreative, iar locuitorii Balșului se vor putea plimba şi relaxa într-o oază de verdeaţă.
Cele două obiective de investiție au fost gândite astfel încât să se completeze reciproc. Perioada de implementare a proiectului este de 51 de luni, până la data de 31 octombrie 2022.

Proiectul implementat cu fonduri europene va contribui la revitalizarea orașului, la crearea unor spații de recreere și agrement, precum și la reducerea poluării. Valoarea totală a celor zece proiecte contractate de Primăria orașului Balș prin POR 2014-2020, până în prezent, este de 8,9 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.