Acasă Politic Parlamentarii PSD de Olt cer, la unison: „Voiculescu, demisia!”. Social-democraţii vor depune...

Parlamentarii PSD de Olt cer, la unison: „Voiculescu, demisia!”. Social-democraţii vor depune o moţiune simplă

125

Paul Stănescu, Siminica Mirea, Marius Iancu, Cătălin Grecu, Ionuţ Barbu, Ionuţ Chesnoiu şi Emil Albătă, parlamentarii PSD de Olt, au cerut, în prima şedinţă a primei sesiuni parlamentare ordinare din legislatura 2020-2024, demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, considerându-l responsabil de gestionarea slabă a situației după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Aceştia au afişat, pe pupitrele lor, un carton cu mesajul „Voiculescu, demisia!”. PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu
Iată ce spun nunii dintre parlamentari:

Siminica Mirea:
„Lipsa asumării și a responsabilității poate ucide, iar evenimentele tragice petrecute în ultima perioadă confirmă acest lucru! Siguranța pacienților este esențială, și nu poate fi neglijata!
Tocmai de aceea, demisia reprezintă singura soluție onorabilă și de respect față de toți cetățenii români.”

Marius Iancu:
„Un cercetător care a lucrat timp de 40 de ani, la Institutul National de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din București, un domeniu unde țara noastră a fost deschizătoare de drumuri, este una dintre victimele incendiului de la Institutul Matei Balș. Este unul dintre motivele pentru care Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia. Alte șapte victime care au decedat în secția Covid sunt alte motive pentru care Voiculescu trebuie să plece acasă!
Familiile îndurerate și prietenii și miile de români care sunt indignați de ceea ce se întâmplă în spitalele din România sunt deja prea multe motive pentru care cerem demisia lui Vlad Voiculescu.”

Florin Barbu:
„Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat, 4 incendii în spitale, 9 victime, 0 măsuri pentru prevenirea incendiilor în unitățile medicale, mai ales în secțiile COVID unde este o concentrație mare de oxigen.
Vlad Voiculescu – o lună și o săptămână de mandat- 4 secretari de stat și 15 consilieri angajați, majoritatea neavând legătură cu domeniul medical, fiind foști colaboratori din diferite ONG-uri ( lucru considerat infracțiune de Voiculescu atunci când demnitarii angajau foști colaboratori în instituțiile publice pe care le conduceau). Ce a făcut Vlad Voiculescu, de când este Ministrul Sănătății? Sanatatea românilor nu are nevoie de un broker, ci de un specialist în domeniu care să cunoască problemele din spitale și sa ofere soluții.
Asa că, domnule Voiculescu, FOST BROKER de imobiliare la trei bănci din Austria și Mare Ong-ist în România, sănătatea și viața românilor nu sunt o afacere! Dați-vă DEMISIA, pentru că de onoare nu poate fi vorba!”

Cătălin Grecu:
„Un mandat marcat de tragedii fără margini ni-l ilustrează pe actualul Ministru al Sănătății, în poziția unui ministru superficial, care are doar o listă lungă de ”bune intenții”, nu de măsuri urgente, care să preîntâmpine astfel de drame. În cuvintele șefului său, pe linie executivă, Florin Cîțu, ”ori ieși din birou și îți faci treaba, ori pleci acasă”, îi cer astăzi: DEMISIA!”.

Emil Albotă:
„Au trecut patru zile de la tragedia de la ”Matei Balș” și exact cum preconizam se caută «vinovații fără vină». Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a rămas la stadiul de: «poate», «se pare că», «urmează să» și eternul «vom face». Pentru lipsa de asumare și lipsa de reacție în fața suferinței, care se perpetuează de la zi la zi în spitalele românești, îi cer astăzi: DEMISIA!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.