Acasă Actualitate Cât și pe cine deranjează Dan Gheorghe la USR Plus…

Cât și pe cine deranjează Dan Gheorghe la USR Plus…

664
sursa foto: facebook/dan gheorghe
sursa foto: facebook/dan gheorghe
        Ziarul de Olt insera vineri, 29 ianuarie 2021, pe fondul disputelor interne privind o nouă structură de decizie din USR Plus la Olt, despre Dan Gheorghe, susținător al echipei lui Daniel Militaru la conducerea filialei județene.
În articolul respectiv, Dan Gheorghe este amintit ca fost membru al Consiliului Local Slatina, la finalul mandatului 2000-2004, din partea PSD. Reacții, puncte de vedere pe seama articolului respectiv. Dan Gheorghe, subiectul cauzei, ține să facă o ierarhie și ordine în biografia sa politică…
Astfel, acesta spune că a participat la revolta de la Timișoara, la evenimentele din 1989, putând oricând dovedi cu martori prezența sa acolo. Și totuși, în acest context, nu a solicitat certificat de revoluționar și nimic din drepturile conexe venite din respectivul document.
Legătura cu PSD, invocată, este explicată chiar de cel în cauză: „Nu am vrut să intru în politică până în momentul în care manager general la SC Slatex SA Slatina, cineva din FPS (n.a. Fondul Proprietății de Stat) m-a obligat să intru în PSD chiar înaintea alegerilor din 1996, activând ca membru până în 2008, când mi-am dat demisia. Nu am avut cum să refuz intrarea în PSD, considerând că îmi este de folos în administrarea societății, pe de o parte, iar pe de altă parte nici nu regret, dearece am învățat multe lucruri în acea perioadă, și bune și rele, de care, vrei nu vrei, te lovești în viață și este necesar să le accepți sau să le eviți în funcție de context”.
Cât privește prezența lui Dan Gheorghe în Consiliul Local Slatina, aceeași sursă ține să precizeze: „Legat de faza cu consiliul local, în 2000 am fost trecut pe listă la poziția 25, dacă nu mă înșel, poziție pe care, numai un naiv crede că m-am zbătut să o prind! În acele vremuri, te treceau pe listă, în acele poziții, total neeligibile, pentru a ieși partidul în față cu oameni competenți și liste complete. Nu te întreba nimeni dacă dorești sau nu un loc 25 pe listă. Aranjamentele se făceau pentru primele locuri. La sfârșitul mandatului, prin abandonuri succesive sau alte mișcări de oameni, s-a ajuns și la poziția mea de loc 25, ocazie cu care am acceptat să merg pentru două ședințe în consiliul local, mai mult de curiozitate, să văd ce se întâmplă acolo”.
Referitor la proiectul USR Plus, Dan Gheorghe are un punct de vedere: „Până să mă hotărăsc să-mi fac cerere de intrare în Plus, am activat un an de zile ca simpatizant al acestui partid. nu a venit totul peste noapte, mai ales că nu mai aveam treabă cu politica de o grămadă de ani”.
Articolul inițial, publicat de Ziarul de Olt, prezintă și o fotografie în care Dan Gheorghe apare lângă George Iancu, atunci candidat la Primăria Valea Mare, astăzi, primarul reales al comunei în cauză. „În 2016, când m-am fotografiat cu actualul primar al comunei Valea Mare, pe care l-am și susținut, ce greșeală am făcut? Trebuia să susțin pe altul și nu am făcut-o?”, spune cel în cauză…
Rămâne de văzut dacă din aceste zbateri interne, USR Plus la Olt va reuși să devină o singură echipă și să genereze acea emoție constructivă pentru marea mută aflată în așteptarea unui proiect politic cu adevărat alternativ la cele două consacrate de pe stânga și dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.