Acasă Actualitate Emil Moţ: „Achiziționarea de mijloace de transport ecologice va contribui la reducerea...

Emil Moţ: „Achiziționarea de mijloace de transport ecologice va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”

65

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației (MDLPA) finalizat, recent, licitația pentru achiziția a 131 de autobuze electrice destinate orașelor Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești. La Slatina, prin implicarea edilulu-şef al urbei, Emil Moţ, vor fi achiziţionate opt autobuze ecologice – electrice. Cu staţiile de încărcare electrică lentă aferente.
„Transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 131 de autobuze electrice de cca. 12 m, operabile în condiții de deal. (…)
Slatina: 8 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă; ofertantul declarat câștigător este ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L., produsul ofertat este NS 12 (Cehia), iar valoarea contractului este de 21.200.000 lei (fără TVA)”, se arată în comunicatul de presă al MDLPA.

Ofertantul declarat câștigător este firma ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL.

Proiect propriu al Primăriei Slatina
Municipalitatea mai are în derulare un proiect asemănător. Este vorba de achiziţionarea a zece autobuze electrice. Valoarea totală este de 25.193.472 lei.
Primăria a stabilit deja liniile de transport pe care vor circula aceste autobuze electrice, după cum urmează: unul pe linia 1C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B şi, în depou, două autobuze de rezervă, care vor fi folosite atunci când va fi o necesitate.

„În ultimii ani, cu toții ați fost martori ai amplului proces de modernizare de care s-a bucurat orașul nostru și implicit noi, ca locuitori ai Slatinei a cărei dezvoltare o continuăm concomitent pe cât mai multe planuri.
Odată cu restul măsurilor ce vor fi implementate în vederea promovării mobilității urbane durabile, achiziționarea de mijloace de transport ecologice va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina, locuitorii orașului nostru având oportunitatea de a utiliza noile mijloace de transport ce le vor asigura toate condițiile și facilitățile de care pot beneficia la momentul actual locuitorii unui oraș modern și european.”, spune primarul Slatinei, Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.