Acasă Actualitate Bătăuşul de la Brastavăţu, arest preventiv

Bătăuşul de la Brastavăţu, arest preventiv

124

În cursul zilei de astăzi, bărbatul de 44 de ani, din comuna Brastavăţu, care a bătut, cu bestialitate, un bărbat la un bar din comună, va fi supus măsurii arestului preventiv.
Aseară, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, „au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 23.00, faţă de o persoană de sex masculin, în vârstă de 44 de ani, din com. Brastavățu, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p., cu aplic.art.77 alin.1 lit.a C.p.”

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 03.01.2021, în jurul orei 21:00, inculpatul împreună cu alte 2 persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuinţei, împrejurare în care au agresat-o pe victima R.S., (un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Scorniceşti jud.Olt), cu obiecte contondente, precum şi cu pumnii şi picioarele, lovind-o peste tot corpul dar, în special, în zona capului, lovituri în urma cărora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii.
Pentru încadrarea juridică în infracţiunea de tentativă la omor, s-a avut în vedere zona vitală vizată de către inculpat, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv rangă/levier metalic, precum şi concluziile preliminarii eliberate la data de 19.01.2021 de către SJML Olt din care rezultă că victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure, cel puţin unul de formă alungită, care au necesitat pentru vindecare 60 – 70 zile de îngrijiri medicale, cu precizarea că leziunile traumatice suferite au pus în primejdie viaţa victimei.
De asemenea, s-a avut în vedere că inculpatul a fost însoţit de alte două persoane, considerent pentru care la încadrarea juridică s-a reţinut şi circumstanţa agravantă prev.de art.77 alin.1 lit.a C.p., respectiv săvârşirea faptei de 3 sau mai multe persoane împreună.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.