Acasă Actualitate COVID-19, DAVOS și AMERICA

COVID-19, DAVOS și AMERICA

75

 

         2020 va rămâne în istorie ca ANUL COVID de care lumea își va aminti mereu cu amărăciune. COVID-19 a generat și va genera „TEORII” cu privire la: CÂND, CINE, CUM, UNDE(?) a apărut și cum s-a răspândit cu repeziciune pe toată PLANETA. Se înscrie „DOAMNA” COVID în declinul diversității biologice? Este posibil ca LUMEA să nu mai fie cum a fost?
DAVOS – oraș în ELVEȚIA cu 11.000 de locuitori unde, anual, se desfășoară FORUMUL ECONOMIC MONDIAL cu mii de participanți, având în prim-plan ȘEFI DE STATE, ȘEFI DE GUVERNE, POLITICIENI, LIDERI DE CONCERNE MULTINAȚIONALE, conducători de O.N.G.-uri, multe personalități, oameni de afaceri și „DIVERȘI” mânați de interese…
Se discută diverse probleme de la încălzirea globală la mediu, la sărăcie, la mediul economic, dar există UNII interesați care, în ultima vreme au adus în prim-plan o temă foarte curioasă – UN CAPITALISM NOU, având grijă să exprime opinii fără a se referi la „acțiuni concrete”. Pornind de la o asemenea TEMĂ, cei în cauză, de fapt, „TRAG SFORI” în legătură cu un VIITOR ANUME al lumii.
Astfel, punând în discuție un subiect „STAREA ÎN CARE SE AFLĂ LUMEA”, ei, de fapt, ticluiesc discret un scenariu asupra VIITORULUI cu avantaje care-i favorizează în scopuri care „privează” popoarele. În esență scopul acestora este acela de a LIMITA SUVERANITATEA NAȚIONALĂ și să impună o „GUVERNARE GLOBALĂ”. În acest fel, acești „MARI DIN UMBRĂ” au ca scop PUTEREA ABSOLUTĂ, DOMINAȚIA și CONTROLUL asupra „TOT” și pentru asta speculează orice „DEFECȚIUNE” care se produce sau apare undeva pe planetă.
US President Donald Trump (R) waves upon his arrival with Secretary of State Rex Tillerson (2ndL) for the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, eastern Switzerland, on January 25, 2018. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)
Pentru mine, tocmai din aceste considerente, curiozitatea m-a făcut ca în vara lui 2018 să vizitez DAVOS-ul, e adevărat, „împletind” scopul cu peisajul minunat de acolo. Nu știu exact, dar totuși ceva mă face să cred că tocmai COVID-19 a constituit o OPORTUNITATE pentru ei spre a perturba cursul normal al planetei sub raport politic, social, economic, dar mai ales medical, „instaurând” TEAMĂ și NESIGURANȚĂ, fapt care, în 2020, le-a dat foarte mult curaj.
Pentru EI, VIITORUL aparține GLOBALIȘTILOR și cei 110 miliardari prezenți la DAVOS – 2020, susțineau acest punct de vedere, contrar poziției multor șefi de state și guverne între care și DONALD TRUMP care spunea acolo: „Numai atunci când guvernele își pun pe primul loc proprii cetățeni, vor fi oameni pe deplin ancorați în viitorul lor național” și că: „Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține națiunilor suverane și independente”.
Se pare că și de acolo „s-a umplut paharul” pentru globaliști și i s-a tras, iar pe fondul dezastrului provocat în S.U.A. de COVID-19, era previzibilă înfrângerea în alegeri. Reacția acestora a răbufnit deschis prin liderul lor, socotit și azi, la 90 de ani, „o putere mondială”, căci el finanțează o rețea la nivel global, extrem de puternică, a cărei scop este să priveze popoare întregi de identitatea lor națională și culturală, și să înrobească țări întregi. Cine se opune acestor planuri devine VICTIMĂ.
Și GEORGE SOROS, căci despre el este vorba, a reacționat, chiar la DAVOS, la adresa lui TRUMP: „Este un escroc și un narcisist care dorește ca lumea să se învârtă în jurul lui”, iar scopul lui devenit clar era ca TRUMP să piardă CASA ALBĂ. Pe acest fond lozinca „TRUMP va pierde alegerile!”, a fost răspândită cu forță și ea parcă „a prins”, ca urmare și a atitudinii grobiene și respingătoare a lui. A șocat, a devastat, a jignit, a umilit pe TOȚI, a ruinat relația transatlantică, a produs ostilități și rivalități, a „oferit” des spectacole jalnice și nedemne pentru S.U.A. S-a manifestat deseori ca OMUL-MÎSCÎRICI ce a dezbinat și a polarizat societatea americană și astfel, în momentul cheie, exact statele care-l propulsaseră în 2016 – MICHIGAN, WISCONSIN și PENSYLVANIA l-au părăsit întorcându-se la DEMOCARȚI, constituind factorul decisiv pentru ÎNFRÂNGERE.
Pe de altă parte, este foarte adevărat că EL nu trebuia să fie din nou candidatul acestor alegeri pentru PREȘEDINTE, pentru că era departe de a fi credibil și creativ cum trebuie să fie PREȘEDINTELE S.U.A. spre a contribui la un PROIECT CONVINGĂTOR pentru sec. XXI, ce să „inspire” chiar LUMEA ÎNTREAGĂ.
Dacă avem în vedere „asaltul” de la CAPITOLIU, provocările sale pentru un adevărat „război civil”, decedații, toate întăresc cu forță cele de mai sus.
În schimb, alegerea celui de-al 46-lea PREȘEDINTE este și rezultatul direct al acțiunilor concertate ANTI-TRUMP, acțiuni sprijinite și de „LUPII în BLANĂ de OAIE”, din rândul REPUBLICANILOR nemulțumiți, care speră acum la funcții importante și influență în NOUA ADMINISTRAȚIE care speră UNII dintre „CEI MARI” să revină la ceea ce a însemnat în ultimii 30 de ani – BUSSINES AS USUAL pe placul O.N.G-urilor THINK-TANK-urilor de acolo și nu numai.
Rămâne de văzut!
În privința ROMÂNIEI, parteneriatul va continua, căci „mașinăria” militară americană își va spori interesul cu atât mai mult cu cât BUCUREȘTIUL nu este în stare de obiecțiuni.

Profesor
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.