Acasă Actualitate Cazul bătrânului de la Spitalul Orăşenesc Corabia. Ministerul Sănătăţii, primele sancţiuni

Cazul bătrânului de la Spitalul Orăşenesc Corabia. Ministerul Sănătăţii, primele sancţiuni

130

După ce DSP Olt a finalizat ancheta în cazul bătrânului care stătea în genunchi nebăgat în seamă de cadrele medicale ale Spitalului Orăşenesc Corabia, raportul a fost prezentat Corpului de Control al ministrului Sănătăţii. În urma anchetei, medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 de lei, iar o asistentă cu 3.000 de lei.

Iată măsurile decise:
– Amendă contravențională pentru medicul de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26 litera b – „refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
– Amendă contravențională pentru asistenta medicală în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k – „nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
– Avertisment pentru spitalul Orăşenesc Corabia;
– Convocarea urgent a comisiei de eticvă a spitalului;
– Refacerea protocoalelor de lucru cu personalul.

Bătrânul ar fi beneficiat de servicii umane, dacă ar fi scos ceva din pensia lui să ofere cadrelor medicale? Cât trebuie dat pentru a primi ajutor?

Cazul bătrânelului, care aştepta ore întregi, pentru a fi băgat în seamă, stand în genunchi din cauza problemelor de sănătate, rugat să se pridice singu şi să se ajeze pe un scaun, rămâne o pată urâtă pentru unitatea medical de la Dunăre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.