Acasă Actualitate Ce fac funcţionarii de la instituţiile din Olt când Guvernul nu le...

Ce fac funcţionarii de la instituţiile din Olt când Guvernul nu le creşte salariile

268

E lacrima începutului de an. Prem-ministrul Florin Cîţu a stabilit, la sfârşitul anului trecut, într-o iarnă cu temperaturi pozitive, că vor fi îngheţate salariile din sectorul public. Până să ajungă la proteste şi să-şi revendice drepturile materiale în piaţa publică, oamenii îşi văd de treabă.

În primele trei zile ale anului 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat activități de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise.
Astfel, în cele trei zile au fost verificate aproximativ 3.000 de persoane și peste 200 de obiective/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 30.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Recomandări:
– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
– se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

Oamenii legii fac apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.
Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here