Acasă Actualitate Comemorarea eroilor Revoluţiei, la Slatina. Ceremonie de pandemie

Comemorarea eroilor Revoluţiei, la Slatina. Ceremonie de pandemie

151

Pandemia a impus multe măsuri, atât adiministrative,cât şi sanitare. Însă, singurul element care nu ar fi trebuit să lipsească, era chiar coliva pentru „Veşnica pomenire”, parte a ceremoniei religioase care s-a ţinut doar auditiv, fără elementul de cinstire a sufletelor eroilor căzuţi la Revoluţia din Decembrie 1989.
În rest, ceremonia de la Troiţa Revoluţiei, de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului, din Slatina, a fost una anostă, adaptată vremurilor pandemice.
Prefectul judeţului Olt a rostit un mesaj propriu, preoţii au ţinut un scurt serviciu religios, iar partea finală a ceremoniei a fost consacrată depunerii de coroane cu flori.
Revoluţionarii, cei care, pentru lupta lor curajoasă în numele democrației şi a certificatului de revoluţionar, au spus pas de data aceasta.
31 de ani marcaţi în aceeaşi linişte a unui legământ împotriva aflării adevărului, a somnului zbuciumat al adevăraţilor eroi ai Revoluţiei. 31 de ani şi încă mulţi pentru aflarea adevărului, pitit în faţa a zeci de milioane de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.