Acasă Actualitate Poliţiştii, jandarmii şi pompierii, acţiune comună. Peste 80 de sancţiuni

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii, acţiune comună. Peste 80 de sancţiuni

103

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 108 de societăți comerciale, precum şi 53 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 80 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 18.750 de lei, din care 76 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 17.750 de lei și 4 pentru nerepectarea interdicțiilor privind libera circulație în valoare de 1.000 de lei.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.