Acasă Actualitate Lupta cu COVID-19 prin amenzi

Lupta cu COVID-19 prin amenzi

83

Un popor se educă prin exemple, sfaturi, prevenţie, iar insituţiile abilitate pot oferi transparent toate informaţiile necesare. Sars-Cov-2 este un virus invizibil… misterios şi lipsit de… transparenţă. Cu toate acesta, din buletinele de ştiri aflăm că face ravagii. Virusul a câştigat în faţa unei campanii serioase de prevenţie naţională şi este chiar avantajos financiar pentru bugetul ţării. Clipurile plătite de Guvern unor agenţii de publicitate reprezintă o campanie formală de respectare a măsurilor sanitare. Amenda rămâne „pedeapsa capilată”.

Aşa se face că, aflând de la IPJ Olt, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 260 forţe de ordine, fiind verificate 98 de societăți comerciale, precum şi 34 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1250 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 12.900 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here