Acasă Administrație Emil Moţ. Promisiuni onorate!

Emil Moţ. Promisiuni onorate!

75

Primarul Slatinei, Emil Moţ, anunţă implementarea unui proiect demarat încă din primul mandat. Acesta şi-a propus ca locuitorii de pe străzile Zăvoiului, Fundătura Zăvoiului şi Fundătura Oltului, să aibă întocmite actele de proprietate asupra terenurilor.

„Unul dintre proiectele cu un mare impact social pe care l-am propus încă din primul mandat în funcţia de primar este armonizarea condiţiilor locuirii în toate cartierele municipiului Slatina, o zonă cu probleme complexe fiind cea din partea de jos a oraşului.
După o procedură extrem de laborioasă, cu multe etape de parcurs, din care amintesc numai identificarea terenurilor, efectuarea măsurătorilor, includerea în domeniul privat al municipiului, întocmirea documentelor cadastrale, evaluarea terenurilor, am reuşit să aprobăm, în şedinţa de ieri a Consiliului Local, vânzarea fără licitaţie publică prin exercitarea dreptului de preemţiune de către cetăţenii care au edificat construcţii cu destinaţia de locuinţe, înainte de anul 2001, a terenurilor de pe străzile Zăvoiului, Fundătura Zăvoiului şi Fundătura Oltului.
Aceasta este o reuşită a administraţiei locale, dat fiind faptul că odată cu întocmirea actelor de proprietate asupra terenurilor, cetăţenii care locuiesc pe aceste străzi vor putea să încheie contracte pentru utilităţi şi, foarte important, să obţină acte de identitate, rezolvând astfel cele mai grele probleme cu care s-au confruntat de-a lungul anilor”, spune primarul.

Primăria Slatina nu majorează taxele şi impozitele pentru anul 2021
În condiţiile în care, întreaga economie a resimţit şocul produs de pandemie, slătinenii au dat dovadă de responsabilitate şi au înţeles importanţa achitării taxelor şi impozitelor datorate bugetului local, astfel că, la această dată, 91% dintre contribuabili au efectuat plata acestora, evidenţiindu-se, faţă de anii anteriori, o creştere a plăţilor online sau cu carduri bancare.
De asemenea, este de apreciat faptul că un număr însemnat de cetăţeni au facut plăţile cu anticipaţie, astfel că 18.000 de persoane fizice şi 300 de persoane juridice au beneficiat de bonificaţia acordată de municipalitate.
Pentru anul viitor, în municipiul Slatina vor fi practicate aceleaşi valori ale taxelor şi impozitelor locale ca şi în acest an, singura modificare fiind cea impusă de lege prin actualizarea cu indicele de inflaţie comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.