Acasă Actualitate Poliţiştii olteni, acţiuni de verificare pentru prevenirea răspândirii sars-cov2

Poliţiştii olteni, acţiuni de verificare pentru prevenirea răspândirii sars-cov2

48

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate mai multe sancţiuni persoanelor care nu au respectat măsurile protecție individuală.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 95 de societăți comerciale, precum şi 51 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1160 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 4.500 de lei, din care 29 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3.000 de lei și 4 pentru nerepectarea interdicțiilor privind libera circulație în valoare de 1.500 de lei.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.”, spun poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here