Acasă Actualitate 31 de percheziţii la Olt. Achiziţionări fictive de piese auto și utilaje...

31 de percheziţii la Olt. Achiziţionări fictive de piese auto și utilaje industriale

118

Trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren. Activităţile acestor trei persoane erau „vegheate” din umbră de către anchetatori. Astăzi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Prahova, Ilfov și București, efectuează 31 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile firmelor persoanelor bănuite.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014-2016, trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren. Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro.
În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here