Acasă Actualitate Poliţia pândeşte pe platformele de vânzări online. O femeie s-a ales cu...

Poliţia pândeşte pe platformele de vânzări online. O femeie s-a ales cu dosar penal pentru bişniţă

386

O femeie, de 30 de ani, a fost depistată sâmbătă, 21 noiembrie a.c., într-o parcare din municipiul Slatina, având în portbagajul autoturismului personal două geci și 6 perechi de blugi, pe care dorea să le vândă sumei de 2.000 de lei. Valoarea reală a produselor originale se ridică la aproximativ 6.500 de euro. Femeia s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și care îl prejudiciază pe titularul de marcă”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
În cauză a fost întocmit

„Astăzi, 21 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean OLT – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o platformă de vânzări online a fost postat un anunț prin care erau oferite spre comercializare mai multe articole vestimentare(geci și blugi), purtând inscripția unor mărci premium de renume.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au indisponibilizat marfa despre care există suspiciuni rezonabile că ar fi contrafăcută.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea caracterului contrafăcut/original al obiectelor ridicate și pentru stabilirea prejudiciului adus titularului mărcilor respective.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.