Acasă Actualitate A mai apus o stea a teatrului românesc. Legătura actriţei Draga Olteanu...

A mai apus o stea a teatrului românesc. Legătura actriţei Draga Olteanu Matei cu judeţul Olt

169

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a stins din viaţă în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie 2020, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Draga Olteanu avea 87 de ani şi ajucat în 90 de lung-metraje, în peste 50 de piese de teatru și 100 de roluri de televiziune.

Aceasta are o poveste de viaţă interesantă, pe care a spus-o cu mare drag, când şi-a amintit de copilărie, chiar dacă contextul a fost unul nefericit. Avea 8 ani, când s-a întâmplat să ajungă în Olt, în satul Morunglav.

„Într-o noapte au venit ruşii, ne-au urcat în nişte vagoane cu care se cărau vitele şi ne-au dus departe de casă. Tatăl meu era ofiţer şi a trebuit să plece cu unitatea lui militară la Soroca. Cerul era sticlos, iar în zare se vedeau munţii. Au venit câţiva ţărani care ne-au ajutat cu bagajele, iar noi ne-am instalat la o gazdă. M-am împrietenit cu Voichiţa şi Paula, cele două fete ale gazdei. Împreună cu ele mergeam vara la păscut oile, cutreieram pădurile, adunam vreascuri pentru foc şi le căram cu capul, culegeam ciuperci. Nu am simţit greul. Părinţii mei, da. Crăciunul petrecut acolo, în acel an mi-a arătat faţa sărăciei. Dintr-o dată dispăruseră globuleţele acelea minunate, strălucitoare, abundenţa mâncărurilor şi nici cadourile nu mai erau păpuşi îmbrăcate asemenea prinţeselor în rochii învolănate. Atunci am aflat că Moş Crăciun este doar în noi.”, povestea actriţa pentru o publicaţie centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.