Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

81

Siminica Mirea: „Ne propunem să oferim fiecărui român siguranţa unui loc de muncă”
Senatorul Siminica Mirea este de părere că România are nevoie de măsuri eficiente pentru locuri de muncă sigure, ceea ace ar duce la o bună calitate a vieţii românilor.
„Atât eu, cât și colegii din Partidul Social Democrat, ne-am dorit întotdeauna să fim alături de voi! Aşadar, credem cu tărie că, România are nevoie de măsuri eficiente în ceea ce priveşte calitatea vieţii oamenilor. Ne propunem să oferim fiecărui român siguranţa unui loc de muncă, prevenind astfel şomajul, prin realizarea unui program ce presupune crearea locurilor de muncă prin injecții financiare în zonele economice cheie şi acordarea ajutoarelor de stat pentru noi locuri de muncă. Ulterior, va fi posibilă creșterea salariului minim și a veniturilor românilor, ceea ce va conduce spre o etapă de dezvoltare economică considerabilă în următorii ani.”, spune senatorul.

Dan Ciocan, printre iniţiatorii unui proiect important
Deputatul Dan Ciocan se numără printre iniţiatorii proiectului de lege ce presupune modificarea şi completarea Legii nr.107/1996 – Legea apelor.
„În cuprinsul legii, în forma actuală sunt prevăzute dispoziții care interzic practicarea pisciculturii în regim artificial, cu furajarea peştilor, în lacurile de acumulare folosite ca sursă pentru alimentări cu apă potabilă, chiar dacă furajarea peştilor nu are influență asupra calităţii apelor. Această restricție produce consecinţe deosebite asupra producţiei de peşte, raportate la situaţia şi potențialul pieţei româneşti.
Pentru a crea o stare de normalitate în acest domeniu, propunem modificarea și completarea Legii nr. 107/1996 – Legea apelor.
Argumente în favoarea propunerii de completare și modificare a legii:
Această propunere de modificare legislativă se bazează pe argumentul că prin practicarea pisciculturii, în regim artificial, cu furajarea peştilor, nu se influențează negativ calitatea apelor întrucât hrana granulată folosită la îngrijirea peştilor este produsă, potrivit legii, după rețete utilizate în comunitatea europeană pe bază de produse naturale. Folosirea ei la furajarea peştilor în lacurile de acumulare este admisă în toată Uniunea Europeană și nu influențează negativ calitatea apelor.
Dezvoltarea durabilă a pescuitului şi acvaculturii reprezintă o necesitate socio-economică pe termen mediu și lung, potrivit strategiei naţionale în domeniu.”, se arată în expunerea de motive.

Marius Iancu taxează iniţiativa guvernului de a închide pieţele
Deputatul Marius Iancu nu vede cu ochi buni închiderea pieţelor, ca măsură de luptă împotriva noului coronavirus. Această măsură afectează producătorii locali şi încurazează impunerea pe piaţă a supermarketurilor, branduri străine.
„Decizi să închizi piețele și târgurile, să ții producătorii în frig că să nu își poată vinde marfa, să lași să înghețe bătrânele care vin, de la țară, cu o mână de pătrunjel și câteva ouă ca să le vândă la oraș, pentru a câștiga un ban în plus pentru medicamente, deaoarece Guvernul PNL nu le mărește pensia, dar oferi o nouă șansă la un profit mai mare lanțurilor de supermarket-uri.”, spune deputatul Iancu.

Renică Diaconescu. Proiectul de lege pentru sprijinirea asociaţiilor de proprietari, în procedură la comisii
Senatorul Renică Diaconescu se află printre iniţiatorii modificării şi completării Legii nr.230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, aceştia au venit cu propunerea de completare în sensul introducerii unui nou articol, articolul 47 indice 1, prin care asociaţiile de proprietari prin Adunările Generale pot hotărî, în mod excepţional modalitatea de stabilire şi repartizare a cheltuielilor asociaţiei, conform criteriilor prevăzute la articolul 47, unde se menţioneaza faptul că, cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) eheltuieli pe cotă-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e)cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.
Astfel, textul completării de articol arată astfel: „Asociaţiile de proprietari prin adunările generale pot hotarî în mod excepţional modalitatea de stabilire şi repartizare a cheltuielilor asociaţiei, conform criteriilor prevazute la articolul 47”.

Totodată, se mai propune şi completarea articolului 48, cu un nou alineat, alineatul (3), cu privire la definirea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, in sensul ca acestea reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.