Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

109

Siminica Mirea propune: „O Românie dezvoltată pentru toţi românii!”
Senatorul Siminica Mirea, unul dintre cei mai implicaţi parlamentari ai Oltului, vine cu ideea unui de dezvoltare locală și regională, pentru o Românie europeană în sensul integral al ideii.
„Întotdeauna doresc să fiu alături de voi, luând decizii sau susținând proiecte care vin în sprijinul dumneavoastră. Prin urmare, orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă, canalizare, gaze şi, de asemenea, acces la educație, sănătate, cultură, sport și divertisment. Aşadar, ne propunem un plan de Dezvoltare Locală și Regională, aplicând soluţii reale şi transparente în ceea ce priveşte alocarea banilor europeni, prioritizând astfel investiţiile pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare echilibrată la nivel local și regional.”, spune senatorul.

Marius Iancu: „Jaful PNL- Guvernul nu renunță la vânzarea companiilor de stat”
„Bătălia legislativă pentru salvarea Romgaz, Hridroelectrica, CEC și Exim Bank continuă.
În plină pandemie, în plină criză economică, Guvernul Iohannis-Orban are lucruri mai importante de făcut decât combaterea SARS Cov2, salvarea vieților oamenilor și a locurilor de muncă.
Vor să vândă, pe nimic, tot ce a rămas din patrimoniului statului român.
Pe lista lui Cîțu se află Romgaz, Hridroelectrica, CEC și EximBank, cele mai profitabile companii românești. De aceea au atacat la CCR proiectul prin care Parlamentul a respins modificările făcute prin OUG la legea 173/ 2020 privind protejarea intereselor naționale.
PSD a încercat să îi oprească încă de când am avut primele semnale despre ceea ce pregătește Guvernul PNL.
Am votat în Parlament legea 173/2020 prin care s-a interzis vânzarea „participațiilor statului” în perioada de criză generată de pandemie, adică în următorii 2 ani.
Este o lege similară cu un act normativ adoptat în Germania, o țară care știe să își protejeze patrimoniul național.
Pebtru a ocoli legea, Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care a restrâns interdicția doar la vânzarea „acțiunilor”, nu a „participațiilor statului”, cum era în legea PSD.
Adică, o privatizare mascată care înseamnă distrugerea acestor companii pe care Guvernarea PSD le-a capitalizat și le-a făcut profitabile, și sute de mii de români care rămân fără locuri de muncă.
Liberalii își asumă toate acestea, ba mai mult, pasează răspunderea, din nou, românilor și spun că ei au prevăzut acest lucru în Programul lor de guvernare pe care oamenii îl cunosc și dacă i-au votat, înseamnă că sunt de acord cu tot ce fac ei.
Cu alte cuvinte, românii vor ca Guvernul PNL să vândă tot.
Vor să nu mai existe banci ale statului, vor ca gazul românesc și energia produsă de Hridroelectrica să fie gestionate de companii străine.
Vor ca în locul imobilelor acestor companii să apară mall -uri sau cartiere rezidențiale construite de „băieții deștepți” din domeniul imobiliar.
Adică, românii dau siguranța unui trai mai bun, pe austeritatea și interesele antinaționale ale PNL.”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Gigel Ştirbu îi vrea parteneri pe olteni
Deputatul Gigel Ştirbu îi invită pe olteni, pe pagina sa de socializare, să se alăture activităţii sale ca deputat cu idei şi propuneri de lege. Astfel, deputatul şi-i doreşte pe olteni partenerii săi de lucru, pentru ca propunerile să devină legi de care vor beneficia partenerii acestuia: oltenii şi nu numai ei.
„Pentru mandatul viitor de deputat, ce propuneri legislative credeți că ar trebui să inițiez în Parlament?”, întreabă acesta pe pagina sa de Facebook.

Paul Stănescu: „Îi rog pe toţi oltenii şi pe toţi românii să vină la vot”
Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, spune că PSD va veni cu un program de guvernare şi o proiecţie de buget pentru anul 2021.
„Îi rog pe toţi oltenii şi pe toţi românii să vină la vot, ca acest guvern incompetent şi corupt să plece de la guvernare. Indiferent de structura politică a noului Parlament, PSD nu va face alianţă cu PNL. Nu ştiu structura care va fi, dar suntem hotărâţi, în momentul în care am câştigat alegerile, să venim la guvernare. Săptămâna viitoare programul de guvernare va fi asamblat, îl vom prezenta public, avem o proiecţie de buget pentru anul 2021 şi PSD va veni şi cu o echipă guvernamentală formată din cei mai buni profesionişti din partid şi nu numai”, a declarat secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.