Acasă Actualitate Florin Barbu, o întrebare care aşteaptă răspuns: „De ce oprește guvernul PNL...

Florin Barbu, o întrebare care aşteaptă răspuns: „De ce oprește guvernul PNL cadastrarea gratuită?

371

Florin Barbu, candidatul social-democrat pentru Camera Deputaţilor pune o întrebare de milioane pentru actuala guvernare liberală. Acesta susţine că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, demarat de guvernarea PSD va fi stopat din 2021. După 5 ani de la demararea acestui program, în 2020 se înregistrează o scădere a numărului de imobile cadastrate, iar acest program, care este un real ajutor pentru comunitățile din mediul rural, nu ar mai avea viitor.

„De ce? Răspunsul evident este că Guvernul PNL nu dorește dezvoltarea unitară a României, adică nu dă nicio o șansă comunităților din mediul rural.
Programul Național de Cadastru și Carte Funciară a avut o finanțare europeană de 300 milioane de euro, bani care au fost alocați pentru 600 de unități administrativ teritoriale. Până acum au fost atribuite contracte pentru 100 de UAT-uri.
S-au organizat mai multe licitații, dar din cauza documentațiilor prost întocmite, contractele nu au fost adjudecate.
Acest program este un ajutor atât pentru fermieri, cât și pentru cetățenii care au venituri mici și care nu pot suporta costurile cadastrului și a întocmirii cărților funciare.
Se va stabili corect baza de impozitare pentru impozitul pe construcții și impozitul pe teren la nivelul fiecărei localități. Se vor debloca tranzacțiile cu terenurile și imobilele existente în extravilan pentru că, dacă terenurile nu sunt intabulate și parcelate, este imposibilă întocmirea contactelor de vanzare- cumpărare.
Se vor finaliza Legile Proprietății și se vor degreva instanțele de judecată de procesele aflate pe rol, având ca obiect constatarea vânzării- cumpărării terenurilor aflate în extrravilan
Se va accelera comasarea exploatațiilor agricole.
Se va facilita accesul fermierilor mici la subvenții prin evitarea supradeclararilor la APIA.
Existând o evidență clară a terenurilor, investitorilor le va fi mult mai ușor să înceapă și să dezvolte afaceri în zonele rurale.
Veniturile ANCPI și, implicit, veniturile bugetului de stat vor crește și se va putea creea o bază de date a tuturor proprietăților din România.
Cum este posibil să nu mai fie finanțat programul național de cadastru și carte funciară? Guvernul PNL trebuie să ofere rapid o explicație! Acest program trebuie să continue! Este datoria Guvernului să aibă grijă de toți cetățenii și să le ofere siguranță!”, spune Florin Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.