Acasă Interviu „Le propunem românilor patru ani de dezvoltare si de stabilitate, patru ani...

„Le propunem românilor patru ani de dezvoltare si de stabilitate, patru ani de construcție și investiții!”

130

Interviu cu deputatul GIGEL ŞTIRBU, vicepreşedinte PNL

Politica se face de oameni pentru oameni. Unii oameni rămân oameni şi îi reprezintă pe ceilalţi în Legislativul României. De acolo de unde România se poate dezvolta, de unde poate funcţiona bine, doar prin legi bine făcute. Pentru oameni. Parlamentul României funcţionează bine şi în interesul general al românului, datorită unor oameni implicaţi şi interesaţi de starea ţării.
Deputatul liberal, Gigel Ştirbu, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cartea sa de vizită o reprezintă activitatea sa parlamentară şi politică. Nu se pot uita întâlnirile între guvern şi reprezentanţii agenţilor economici de pe platforma industrială a Slatinei, care l-au avut promotor pe deputat. Nu este singura implicare. Liberalul, aflat pe prima poziţie a listei validate cu candidaţii pentru Camera Deputaţilor, a acceptat să răspundă întrebărilor noastre. Despre alegerile parlamentare, despre proiecte, despre România de azi şi cea de mâine, despre dministraţia liberală, în interviul de faţă.

– Alegerile au trecut. Câştigători şi perdanţi.Cum vedeţi noua hartă politică a României post locale 2020?
– Pentru prima dată ȋn 30 de ani, administraţia liberală, dorinţa de dezvoltare şi bunul simţ, au câştigat alegerile locale ȋn faţa PSD, ȋn faţa socialismului, ȋn faţa dependenţei asistate de stat, a stagnării economice şi a hoţiei.
După numărarea voturilor, Partidul Naţional Liberal, a devenit câştigătorul acestor alegeri cu 34% din voturile exprimate, faţă de PSD care a obţinut 30% din voturile exprimate. Această victorie ne onorează şi ne responsabilizează. Este victoria românilor care au ales modelul de administraţie liberală promovat de Partidul Naţional Liberal, un model care pune accent pe folosirea fondurilor europene nerambursabile, atragerea investitorilor privaţi, dezvoltarea infrastructurii publice, digitalizare, transparenţă şi respect pentru cetăţeni.
De partea cealaltă ne-am luptat cu modelul retrograd de administraţie promovat de PSD, care pune accent pe menţinerea locuitorilor ȋntr-o stare de dependenţă asistată de stat, redistribuirea sărăciei, subdezvoltare şi corupţie.

-PNL nu a câştigat municipiile Oltului. De ce e stânga mai puternică la Olt?
Cum ar putea fi convins olteanul să voteze cu dreapta, la parlamentare?
– De 30 de ani, județul Olt este condus de către administrația PSD, administrație care a avut un singur deziderat: acela de a-și ocroti și îndestula clientela politică, lucru care a intrat în conflict cu dorințele cetățenilor acestui județ de a trăi în localități dezvoltate. Acolo unde stânga conduce administrațiile locale și județene, subdezvoltarea și sărăcia sunt noțiuni de bază în filozofia acestor administrații. De ce oare în localitățile conduse de către administrații liberale, lucrurile încep să se miște, iar dezvoltarea acestor localitați începe să se vadă destul de repede?
Mesajul meu pentru cetățenii județului Olt este următorul: să voteze cu dreapta pentru că acolo sunt oameni capabili care pot să scoată România din situația în care a fost adusă de guvernele PSD! Să voteze cu candidații PNL dacă vor ca județul Olt să arate ca Bihorul, Clujul, Alba etc

– Care este scorul dumneavoastră, la parlamentare, pentru judeţul Olt?
– Sper să avem un scor foarte bun care să ofere posibilitatea PNL-ului să trimită cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul României pentru că vă vom demonstra că dorința acestora de a lucra pentru dezvoltarea județului Olt nu este un slogan de campanie, ci o datorie asumată.

– Preşedintele României vrea o „Românie educată”. Pe când şi o „Românie culturală”?
– Ministerul Culturii are ca obligație să pună bazele unui parteneriat real cu ministerele, administrația prezidențială și cu Instituțiile care servesc aceluiași scop pentru a asigura o coerență în liniile de acțiune pe care le gestionează.
Ministerul Culturii are nevoie de un ministru pe un mandat de 4 ani care să poată pune bazele unui sistem care să se adapteze schimbărilor şi să conserve valorile româneşti și are nevoie de instituții eficiente care să lucreze în baza unor indicatori de performanță clari și în concordanță cu nevoile societății.

– Depesedizarea instituțiilor publice este un demers anevoios. Penelizarea le face performante sau nu va mai fi vorba de politizare, ci doar de profesionalizare?
– Este evident că PNL dorește profesioniști la conducerea instituțiilor publice, să reducă birocrația și să eficientizeze administrația publică. Oamenii au nevoie, cu adevărat, de administratori pricepuți, de oameni serioși, competenți care să ducă la bun sfârșit proiectele de dezvoltare de care are nevoie fiecare comunitate locală și România în ansamblu său.

– În 2012 şi 2016, aproximativ 11 milioane de români, cu drept de vot, nu s-au prezentat la parlamentare. Ce îi ţine departe de urne pe aceşti oameni şi cum pot fi ei convinşi că au cu cine vota? Ce ar trebui să schimbe clasa politică pentru ca aceşti oameni să vină împăcaţi la vot?
Le propunem românilor patru ani de dezvoltare si de stabilitate, patru ani de construcție și investiții! Iar pentru acest lucru, avem nevoie de o majoritate de dreapta în Parlamentul Romaniei!

– Care sunt cele trei argumente plauzibile prin care merită să votezi, în decembrie 2020, PNL?
– Românii să iasă în număr cât mai mare la vot, și să se gândească că de votul lor depinde dezvoltarea infrastructurii acestui județ, un trai cât mai bun pentru cetățenii noștri, și nu în ultimul rând, revenirea în țară a românilor plecați in străinătate pentru un trai mai bun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.