Acasă Actualitate «Sunt primarul orașului Scornicești, ales de oamenii ce cred în mine, pe...

«Sunt primarul orașului Scornicești, ales de oamenii ce cred în mine, pe care eu îi respect și îi asigur că nu am să-i dezamăgesc vreodată!»

2649
Interviu cu liberalul DANIEL TUDOR, primarul ales al orașului SCORNICEȘTI
             Final previzibil al alegerilor de la Scornicești: Daniel Tudor câștigă din partea PNL funcția de primar. Numai că, în spatele acestei telegrame, se ascund multe aspecte ce formează detaliile proiectului câștigător.
Daniel Tudor nu a descoperit cetățeanul din Scornicești în momentul începerii campaniei electorale. Încă de acum mai bine de patru ani, când a fost ales viceprimar, a înțeles utilitatea publică a funcției. A construit o echipă, chiar dacă la un moment dat se putea instala și o stare de confort. Iar dacă oamenii din Scornicești l-au votat, nu e deloc o componentă emoțională în libertatea de alegere manifestată pentru primarul ales al localității. E, mai degrabă, o recunoaștere a implicării sale în viața de zi cu zi a Scorniceștiului de astăzi.
Daniel Tudor a predat o lecție liberală colegilor, dar și adversarilor politici. Partenerilor, în sensul că poți câștiga, ca liberal, în județul Olt, iar contracandidaților, că nu tot ce este în Olt s-a născut să aparțină PSD-ului.
Așteptările oamenilor sunt mari, dar și puterea de muncă a primarului ales e pe măsură. În cele ce urmează, un interviu despre Scornicești și doar atât. Orașul văzut prin ochii un gospodar…

– 27 septembrie 2020, încă o zi în care s-a demonstrat că dreapta liberală câștigă de fiecare dată alegerile locale organizate la Scornicești. Cum se poate asta într-un județ de culoare roșie, domnule primar?
– Întotdeauna am susținut că cetățenii orașului Scornicești sunt oameni liberi, cinstiți și muncitori, care-și câștigă existența prin forțele proprii, nefiind la mâna unora ce activează în structurile pesediste, a celor care, așa cum îi știm, le place să-și controleze semenii. În plus, am avut alături de mine o echipă frumoasă de campanie, o echipă care și-a demonstrat valoare și forța, știind să discute cu fiecare om în partea astfel încât cetățeanul din Scornicești să simtă că noi, liberalii, am fost, suntem și vom fi de fiecare dată alături de el. Personal, am fost în permanență printre oameni, le-am cunoscut problemele și greutățile, încercând totodată să le rezolvăm. Toate acestea au stat la baza rezultatului final obținut în data de 27 septembrie 2020, a votului de încredere primit din partea cetățenilor cărora țin încă o dată să le mulțumesc! Ei sunt cei care au înțeles că nu doar în preajma alegerilor locale echipa liberală alege să le fie aproape, ci zi de zi, atât cât s-a putut, în toată mandatele obținute.
– Curată sau murdară această campanie?
– Încă de la începutul campaniei electorale atât în discuțiile directe purtate cu cetățenii, cât și pe rețelele de socializare, am pus accent pe faptul că eu, Daniel Tudor și echipa liberală de la Scornicești nu vom ataca pe nimeni și vom miza pe o campanie deschisă, sinceră și curată. Lucrul acesta s-a văzut ulterior în toate acțiunile și activitățile pe care le-am avut, ceea ce nu pot spune și despre unii dintre contracandidații mei care au recurs la alte practici încercând să dezinformeze oamenii, în loc să vină cu idei și proiecte pentru dezvoltarea orașului pe care pretindeau că-l iubesc atât de mult. Ei bine, și acest lucru s-a întors împotriva lor, iar minciunile repetate și refuzul categoric de a participa la o dezbatere corectă, pe fapte și proiecte, au fost taxate de alegătorii din Scornicești.
«Fac un apel și le transmit tuturor celor ce vot fi învestiți în noul consiliu local să înțeleagă că interesul cetățeanului trebuie să primeze»
– După data de 27 septembrie 2020, v-ați salutat cu contracandidatul dumneavoastră propus de PSD?
– Da, ne-am întâlnit la câteva zile după data respectivă, ne-am dat mâna și am fost felicitat, așa cum este absolut firesc într-o societate normală. Este fair-play ca într-o astfel de competiție să fii demn, să îți accepți înfrângerea și să mergi mai departe. Sunt convins că nu a fost ușor de digerat pentru ei, tot așa cum ar fi stat lucrurile și în cazul în care, Doamne ferește, noi am fi pierdut aceste alegeri. Cu toate astea, fac un apel și le transmit tuturor celor ce vot fi învestiți în noul consiliu local să înțeleagă că interesul cetățeanului trebuie să primeze și nu interesul de partid sau interesul personal. Trebuie să ne dăm mâna, să fim uniți și să ne apucăm de treabă! În ceea ce mă privește, sunt convins că voi reuși să formez în Consiliul Local Scornicești o echipă demnă de acest oraș, iar oamenii să fie mulțumiți. Sunt multe de făcut la Scornicești, avem mult de muncă, iar eu de asta mă aflu astăzi aici!
– Cine se regăsește pe lista scurtă pentru funcția de viceprimar al orașului Scornicești?
– Nu vă ascund faptul că înainte de aceste alegeri au fost discuții cu echipa celor de la ALDE și am stabilit ca în cazul în care nu vom reuși să constituim o majoritate în sânul echipei liberale, să facem echipă comună. Așadar, vom respecta înțelegerea și vom merge pe această variantă, urmând ca cei de la ALDE să-și desemneze viceprimarul.
– Mai sunt câteva zeci de ore până la învestitura oficială a dumneavoastră în funcția de primar al Scorniceștiului. Cum vă despărțiți de cel care, peste puțin timp, va deveni fostul primar al acestei localități?
– Înainte de toate, ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 27 septembrie 2020, referitor la domnul Prioteasa, atunci când am aflat primele rezultate parțiale ale alegerilor locale, a reprezentat o surpriză neașteptată și neplăcută pentru mine. Desigur, știam care sunt nemulțumirile oamenilor, știam ce nu a mers, dar nu mă așteptam ca domnia-sa să nu facă pragul, astfel încât să obțină măcar un loc de consilier. Am văzut că este foarte dezamăgit de această situație, îl înțeleg, dar viața merge mai departe, fapt pentru care vă pot spune că avem o relație bună și ne despărțim în condiții normale în tot ceea ce privește raporturile de muncă…
– O întrebare care se pune celor care sunt noi în această funcție, deși dumneavoastră aveți în spate și funcția de viceprimar, este dacă primarul Daniel Tudor va schimba organigrama din instituție și va trimite din oameni acasă?
– Nu! Asta nu am s-o fac pentru că nu este genul meu și nu-mi doresc să fac rău nimănui. Nu voi umbla la organigramă prin a desființa ceva sau a trimite oameni acasă, dar voi pune mai mult accent pe organizarea internă, a tot ceea ce însemană respectarea fișei și a modului de lucru din Primăria Scornicești. Avem aici oameni foarte buni, profesioniști care știu să își facă treaba, iar lucru acesta se va vedea și-n perioada imediat următoare.
– Veți reînființa funcția de administrator public al orașului Scornicești?
– Da! Avem în plan și acest lucru, este nevoie și cu siguranță vom numi o persoană competentă, pe care să ne putem baza oricând. Vă asigur că de acum încolo vor fi mult mai multe lucruri de făcut, iar pentru asta ne trebuie persoane de încredere, sigure, care știu să-și facă treaba exact așa cum trebuie. Avem proiecte aflate în derulare, avem alte proiecte depuse și vor mai fi acelea pe care eu mi-am propus să le începem în cel mai scurt timp.
«Pentru mine și echipa mea, prioritare vor fi proiectele privind extinderea rețelei de gaze naturale și asfaltarea drumurilor»
– Că tot ați adus în discuție: de unde începeți treaba? Care va fi prima investiție nouă semnată de primarul Daniel Tudor?
– Așa cum am spus-o și în campania electorală, pentru mine și echipa mea, prioritare vor fi proiectele privind extinderea rețelei de gaze naturale și asfaltarea drumurilor din satele componente ale orașului Scornicești. În clipa de față sunt aproximativ 30-40 de kilometri de drumuri neasfaltate și țin foarte mult ca această problemă să fie rezolvată! Sigur, sunt convins că nu se poate peste noapte, sunt sigur că nu va fi ușor, dar pentru asta am fost ales și vă asigur că sunt proiecte care se pot realiza!
– Proiecte necesare, într-adevăr, dar v-ați gândit și cu ce bani se pot realiza? În ceea ce privește Consiliul Județean Olt, chiar dacă intențiile ar fi bune, nu se știe cu ce vă poate ajuta…
– E drept că nu se știe în ce măsură Consiliul Județean va mai putea ajuta, nu doar pe noi, ci inclusiv primăriile ai căror edili fac parte din PSD. Tocmai de aceea, așteptările noastre nu vin de la CJ, ci vin de la Guvernul liberal al României, fapt pentru care sunt convins că în perioada imediat următoare, Scorniceștiul va primi deschiderea pe care o merită, astfel încât să obținem finanțarea necesară la proiectele pe care ni le dorim. Și, pentru că tot aminteam, despre proiectul privind asflatarea drumurilor din localitate vă pot spune că el a fost aprobat aflându-se pe lista de sinteză pentru a fi prins la finanțare în sesiunea 2021-2024.
– Au fost voci lansate și vrem să știm din partea dumneavoastră: candidați, în decembrie, la un post în Parlamentul României?
– În niciun caz! Și lucrul acesta a fost un neadevăr lansat de adversarii mei politici în campania electorală pentru alegerile din 27 septembrie 2020, o metodă prin care au căutat să mintă populația. Le-am spus cetățenilor la vremea respectivă și o spun din nou acum: nu candidez și nu voi fi nici pe lista pentru Camera Deputaților, nici pe lista pentru Senatul României. Sunt primarul orașului Scornicești, ales de oamenii ce cred în mine, pe care eu îi respect și îi asigur că nu am să-i dezamăgesc vreodată!

«Avem o echipă formată, o echipă puternică, unită și stabilă, care a obținut o victorie meritată și muncită»

– Ce le transmiteți, pe această cale, oamenilor care au rezistat și au făcut parte din echipa dumneavoastră încă de la început și până în ziua alegerilor câștigătoare?
– Sunt oameni care mi-au fost aproape și au rezistat lângă mine încă din vara anului 2016. Avem o echipă formată, o echipă puternică, unită și stabilă, care a obținut o victorie meritată și muncită. Lor le mulțumesc și le transmit ceea ce le-am spus de fiecare dată: să fim uniți, să avem încredere unul în celălalt, să mergem mai departe cu gândul de a fi aproape de oameni și îi asigur că în perioada următoare vom reuși să realizăm tot ceea ce le-am promis în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.