Acasă Administrație Confortul și siguranța slătinenilor, priorităţi pentru administraţia Moţ

Confortul și siguranța slătinenilor, priorităţi pentru administraţia Moţ

73
În prezent, Slatina are un aspect uniform, proaspăt și îngriji, iar slătinenii beneficiază de o plată redusă a facturilor de utilități și se bucură de un grad crescut de confort. Recent, primarul urbei, Emil Moţ a dispus Azi am emis ordinul de începere a lucrărilor de anvelopare termică pentru noi obiective. În curând, Slatina va avea blocuri reabilitate în procent de 100%.

În ultimii patru ani, au fost anvelopat termic 103 blocuri, respectiv 185 scări.
De asemenea, în implementare se mai află şi proiect prin care vor fi înlocuite toate cele 58 de lifturi vechi din Slatina. 11 ascensoare au fost date în folosință şi locuitorii din alte 6 scări de bloc se pot bucura de noile sisteme achiziționate.

Slatina Smart City
Municipiul Slatina se dezvoltă și ține pasul cu tehnologia.
„Împreună cu echipa mea am creat un pachet de soluții inteligente pentru ca dezvoltarea urbană să treacă la următorul nivel”, spune primarul Emil Moţ.
Slatina va beneficia de:
– semaforizare inteligentă
– camere video în nouă locații din oraș
– centru de comandă al traficului
– biciclete și triciclete inteligente
– rețea inteligentă de stații de transport public
– 8 autobuze electrice
– e-Slatina- informatizarea a cinci servicii publice pentru cetățeni și firme
– Wi-Fi4EU- 21 de puncte de acces wireless
Toate acestea sunt proiecte semnate, care aduc fonduri europene pentru reşedinţa de judeţ şi care azi se află în curs de implementare! 136.577.669 lei este suma totală pe care a atras-o administraţia locală.

Printre altele, construcțiile modulare vor rezolva situația locurilor de parcare din zonele aglomerate ale orașului nostru. Au fost identificate zece locaţii care vor găzdui parcări modulare, de tip puzzle!
Cartierul Eugen Ionescu și Aleea Muncii, vor avea parcări speciale: una cu loc de joacă și cealaltă structurată pe trei niveluri .
În total, peste 900 de locuri noi de parcare vor veni în întâmpinarea nevoilor posesorilor de autovehicule din Slatina.
Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet.
„Alături de Consiliului Județean Olt si Primaria Slătioara, am făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, am asfaltat doar tronsonul care se incadra in limita teritorială a orasului nostru. Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet.”, spune edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.