Acasă Actualitate ANAF Olt. Anunţ important!

ANAF Olt. Anunţ important!

194

Având în vedere obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se realizează pe categorii de contribuabili cu respectarea următoarelor termene:
a) contribuabili mari – până la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;
c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – la data instalării.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice (offline) au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în anexa 2 la ordin, cu respectarea următoarelor termene:
a) contribuabili mari – până la data de 30 septembrie 2020;
b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;
c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – în termen de două zile lucrătoare de la data instalării.

Aceşti operatori economici (offline) vor comunica lunar datele fiscale înregistrate de aparatele de marcat electronice prin intermediul declaraţiei A4200 .
Baza legală: Ordinul preşedintelui A.N.A.F. nr. 2668 din 11 iunie 2020 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicată în Monitorul Oficial nr. 527 din 19 iunie 2020.

Articolul precedentDan Ciocan, iniţiator al modificării Legii Apelor
Articolul următorVrăji și vrăjeli de la Ady Mădălin… Episodul 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here