Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

61
Siminica Mirea vine cu soluţii
„Se anunță a fi un an școlar plin de provocări și tocmai de aceea e important ca autoritățile să înțeleagă responsabilitatea ce cade pe umerii lor. Emoțiile începutului de an școlar sunt acompaniate de îngrijorările legitime ale elevilor, părinților și profesorilor care își doresc ca mediul în care se întorc să fie unul sigur, în care pericolele generate de pandemie să fie limitate. Astfel, orice măsură de protecție suplimentară și orice decizie corespunzătoare luată de autorități ar putea face diferența.
Din nefericire, constat că autoritățile nu generează răspunsuri la fiecare întrebare care ține de siguranța noastră, a tuturor. De pildă, nu știm nici acum dacă toți copiii vor beneficia de măști și care sunt criteriile prin care acestea se acordă. Sintagma măști pentru copiii din familiile defavorizate este vagă și, în mod categoric, va crea un dezechilibru injust în școli. Și totuși, bani există la bugetul de stat, însă e nevoie de o abordare mai eficientă, diferită de ce s-a întâmplat până în prezent atunci când statul a încheiat contracte cu diverse firme care nu și-au respectat angajamentele.
În plus, e important, așa cum am indicat încă de la începutul pandemiei, ca testarea să fie realizată la scară largă, nu doar punctual, în unele localități sau zone în care primarii aleg să se implice mai mult întrucât fondurile le permit să o facă. Indiferent cât de ample sunt măsurile de precauție, e nevoie ca personalul școlar și elevii deopotrivă să fie testați, periodic, pentru ca aceștia să nu aducă, de pildă, de acasă virusul în colectivitate. În acest fel, s-ar putea preveni dezastre epidemiologice, mai ales că acești copii reprezintă, conform ultimelor studii, principalul vector de răspândire SARS-CoV-2.

De asemenea, consider necesară stimularea profesorilor în perioada imediat următoare, în acest sens existând deja o inițiativă în Parlament în vederea oferirii de stimulente personalului din învățământ. Cadrele didactice și personalul auxiliar se vor supune unui risc ridicat de contaminare, iar stresul generat de această perioadă reprezintă un alt motiv pentru care o astfel de măsură ar fi extrem de necesară.
Așadar, măsurile ce se impun sunt simplu de înțeles, în acord cu planurile adoptate de majoritatea statelor europene: măști pentru toți elevii, testare la scară largă în mod periodic, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi și, bineînțeles, stimulente pentru profesori și personalul auxiliar.
Cu toții ne dorim ca ai noștri copii să se întoarcă la școală fizic, dar știm că e important ca acest lucru să se întâmple asigurându-ne că sănătatea va fi pe primul loc. E nevoie de voință și implicare, iar autoritățile trebuie să demonstreze că sunt cu adevărat preocupați atât de soarta generațiilor următoare, cât și de părinții și bunicii acestora.
Vă urez de pe acum mult succes tuturor în noul an școlar! În ciuda tuturor dificultăților, sunt sigură că veți face față presiunii și veți avea cele mai bune rezultate!”, spune senatorul pe pagina sa de socializare.

De o lege semnată de Paul Stănescu beneficiază sute de slătineni
Senatorul este membru în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi, membru al Uniunii Interparlamentareă (UIP) şi membru în grupurile de prietenie cu parlamentele statelor: Letonia, Mongolia, Cipru.
Acesta este iniţiator a 79 de proiecte legislative, a susţinut 12 declaraţii politice. A mai luat cuvântul în plen de 32 de ori şi a semnat tre moţiuni.
Un proiect important, iniţiat de senator şi devenit lege, este cel referitor la modificarea şi completarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Persoanele din Slatina – nu numai din Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Tîrgu Mureş şi de pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi – să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani. La ora actuală există persoane care au ieşi la pensie pe baza acestei legi.

Renică Diaconescu, implicare în domeniul sănătăţii
Doctorul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, este semnatarul a 73 de iniţiative legislative şi a luat cuvântul în plen de 56 de ori. De asemenea, a semnat şi şase moţiuni. Renică Diaconescu a militat şi a reuşit ca studenţii de la Medicină să poată susţine examenul de rezidenţiat. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina beneficiază de Compartimentul de tromboliză datorită implicării acestuia.

Marius Iancu, activitate prlamentară
Unul dintre deputaţii cu cea mai bogată activitate în mediul online, Marius Iancu, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, dar şi în gruprile parlamentar de prietenie cu Republica Estonia, Republica Africa de Sud , Republica Singapore, a luat cuvântul de 16 ori, este semnatar a 72 de iniţiative legislative, a formulat două întrebări şi interpelări şi a semnat două moţiuni.
Dan Ciocan, iniţiatorul a mai multor proiecte devenite legi
Deputatul Dan Ciocan, secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul de 15 ori în tot atâtea şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 94 de iniţiative legislative, dintre care 44 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi două moţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.