Acasă Administrație La Bălteni se poate! Luați exemplu!

La Bălteni se poate! Luați exemplu!

924

Școala începe pe 14 septembrie, iar astăzi digitalizarea îi ia pe mulți pe nepregătire. Este nevoie de suport informatic, de tablete și de conexiuni la internet. În timp ce ministrul pasează responsabilitatea la primar, mulți dintre aceștia așteaptă să pice de undeva… Este aproape sfârșit de an, iar resursele bugetare sunt, în unele cazuri, limitate.

La Bălteni, în România, lângă Slatina, un primar nu a mai așteptat stenograma din dialogul surzilor și s-a apucat singur să construiască infrastructura electronică a noului an școlar. Cu mult simț civic și cu soluții ce pot fi luate exemplu și pentru cei care spun că nu se poate. Mai e nevoie doar de o hotărâre de consiliu local, unde opozanții din opoziție trebuie să înțeleagă că Doru Marineață gândește și acționează exact cum trebuie. Iar aici nu este vorba de campanie electroală, nu e de niciun îndemn la vot. E, pur și simplu, doar un exemplu din ceea ce înseamnă „investim în educație”.
„În calitate de actual primar al comunei Bălteni, mă bucur să le pot oferi copiilor vești bune și să le pot spune că am pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a consiliului local al Comunei Bălteni, din data de 31 august 2020 spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre prin care vom acorda tablete gratis tuturor elevilor de la ,ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION I. GRAURE” , preșcolarilor de la G.P.N. Broscari și G.P.N. Bălteni, pentru o educație digitalizată în contextul actualei pandemii . Tableta pe care o va primi fiecare elev și preșcolar va fi însoțită de o cartelă SIM care să le ofere posibilitatea de conexiune la internet în vederea desfășurării în condiții optime a orelor de curs”. Acesta este mesajul unui primar bun de citit și de colegii săi din județ și din țară. Și, evident, de pus în practică. Ca într-o reclamă de la începutul anilor 90: dacă vrei, poți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.