Acasă Politic Congresul Extraordinar PSD 2020. Echipa Ciolacu-Stănescu, aleasă de social-democraţii olteni

Congresul Extraordinar PSD 2020. Echipa Ciolacu-Stănescu, aleasă de social-democraţii olteni

256

Într-o organizare atipică. Aşa s-a prezentat Congresul Extraordinar PSD 2020. Cu 20 de persoane într-o sală de la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi cu alte 38 de centre teritoriale ale Congresului. La Olt, într-un cadru atipic pentru evenimentele social-democrate, a avut loc desfăşurarea Congresului, în două centre teritoriale. Unul, cu 42 de membri, în aer liber, pe Dealul Grădiște din Slatina, iar celălalt, cu 12 membri, la sediul PSD Olt.

Printre cei care au fost prezenţi, la centrul teritorial de pe Dealul Grădişte, se numără Marius Oprescu, președintele PSD Olt, Emil Moț, președintele executiv al PSD Olt, Virgil Delureanu, secretar general al PSD Olt, parlamentari de Olt ai formaţiunii politice – Siminica Mirea, Renică Diaconescu, Alexandru StănescU şi Dan Ciocan, membri ai Comitetului Executiv Județean al PSD, președinți ai organizațiilor de femei și pensionari, precum și primari social-democraţi.

Marius Oprescu: „Era nevoie de validarea conducerii”
Delegaţii de la Olt au ales, cu vot covârşitor, echipa formată din Marcel Ciolacu – preşedinte şi Paul Stănescu – secretar general, alături de noua echipă: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Vasile Dâncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean şi Laurenţiu Nistor.

„Este un congres atipic pentru PSD și pentru întreaga clasă politică. Este un congres online desfășurat în 39 de centre interconectate prin camere web și sonorizate, astfel încât să ținem aceste alegeri interne. Cred că era nevoie de validarea conducerii statutare și nu intermediare pentru că urmează două rânduri de alegeri importante și cred că atât oamenii din interiorul partidului, cât și partenerii externi și contracandidații noștri, vor să știe cu cine stau de vorbă și care este conducerea legitimă a PSD. Ne dorim ca după acest congres să se aștearnă liniștea în cadrul PSD și să ne pregătim, pentru că mai avem cinci săptămâni până la alegerile locale pe care cred cu încredere că le vom câștiga”, a declarat Marius Oprescu, președinte PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.