Acasă Actualitate Jandarmii olteni, în acţiune!

Jandarmii olteni, în acţiune!

76

În perioada 31 iulie- 02 august a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, au desfăşurat mai multe acţiuni pe raza judeţului Olt.
Au fost desfăşurate misiuni preventiv-educative în pieţele din mun. Slatina, unde au fost purtate discuţii şi transmise mesaje de informare privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, fiind aplicate un număr de 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei celor care nu respectau prevederile legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În urma acţiunilor desfăşurate au fost constatate 42 de sanctiuni contravenţionale în valoare totală de 14.100 lei.

Tot în acest week-end pe malul drept al râului Olt, în zona balastierei din dreptul localității Cioroiu, a fost depistat numitul G.T de 56 ani, având asupra 1 (una) buc. unealtă de pescuit comercial tip setcă monofilament, în lungime de 180 m, înălțimea de 2, 5 m, dimensiunea ochiului de plasă 75 x 75 mm.
Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptei de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament” art. 64, lit. k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura
Uneltele de pescuit a fost ridicată și predată organelor de cercetare penală, împreună cu persoana în cauză.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt în timp ce desfăşurau misiuni specifice în zona de competenţă au avut parte de o misiune neobişnuită.
În piaţa centrală din oraşul Balş, o persoană de sex masculin în vârstă de 83 de ani care se afla la cumpărături , a rămas inconştientă şi a cazut la pământ sub privirea disperată a cetăţenilor. Alarmaţi de strigătul public unul din colegii noştrii ajuns la faţa locului, i-a acordat de îndată primul-ajutor bătrânului reuşind să îl ţină în viaţă până la sosirea ambulanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.