Acasă Editorial Marian Tudorică nu va fi niciodată primar la Drăgănești-Olt!

Marian Tudorică nu va fi niciodată primar la Drăgănești-Olt!

3950
Construcții din cărți de joc sunt visurile liberalilor că vor avea, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, primar la Drăgănești-Olt, în persoana lui Tudorică Marian, alias Măruș.
Orașul a dat ultimul primar liberal în 2008, atunci când Sorin Ionel Ghiță a câștigat din partea PNL funcția de primar al orașului. Nu a fost o minune, nu a fost o excepție, ci, pur și simplu, o stare de spirit care a condus la această victorie.
Astăzi, împins de la spate, crezând că primăria se suprapune cu starea de acțiune a arendașului român de modă nouă, Marian Tudorică, prezumtiv desemnat candidat la primărie, nu are forță și suficiente argumente prin care să poată promite drăgăneștenilor că el este cel capabil să convingă și să argumenteze soluții corecte la problemele comunității.
Primăria Drăgănești nu este și nu va fi o asociație agricolă unde, dacă dai pământului ce trebuie, reușești să câștigi capital prin producție record (sic!) la grâu, porumb și floarea soarelui. Oamenii sunt altceva! Au identitate și, mai mult decât atât, coloană vertebrală!
Fost viceprimar al localității, Măruș de la PNL a avut ocazia să demonstreze ce înseamnă prezența sa în treburile obștei. Nu a făcut-o! Nu l-a ținut nimeni în loc, ci, pur și simplu, atunci și-a arătat limitele. Iar de aici încolo este normal să te întrebi ce s-a petrecut între timp, pentru ca el, arendașul român din Câmpia Boianului, să devină salvatorul orașului.
Bazându-se exclusiv pe o campanie negaționistă, prin atacuri la echipa de astăzi din primărie, fără alternative reale la ce-i trebuie Drăgăneștiului în prezent, Măruș începe să confunde tarlaua de porumbi cu electoratul dintr-un orășel unde oamenii au personalitate și deplină capacitate de exercițiu.
Fosta sa colegă de partid, din alte vremuri, Mona Muscă, spunea, pe la Corabia, avându-l de-a dreapta pe Ștefan Pîrlea: „Beți-le berea, mâncați-le micii și votați voi cu cine credeți!” De prin 2004, până în 2020, n-a fost decât o secundă. Pentru că și astăzi, la Drăgănești, lucrurile vor sta întocmai. Excesele de amabilități ale lui Măruș vor fi privite și tratate în consecință. Să nu propui public nicio soluție concretă, să nu creezi o echipă, să nu desenezi o stare de spirit, iată adevăratele pietre de moară, puse în loc de așteptări, pe cântarul de la asociația arendașului Măruș de la Drăgănești-Olt. Să vrei să câștigi doar pentru că strigi mai tare decât alții, nu duce la ceea ce oamenii vor!
Cu bunele și cu relele sale, primăria de la Drăgănești nu poate funcționa cu toporul pe masa din camera de comandă. Nu poți împărți comunitatea în buni, așa cum sunt cei de lângă tine, și răi, cei ce gândesc altfel. Astfel de alegeri au fost pierdute de fiecare dată de politrucii mânați de răzbunare în numele unei idei fără contur și fond în folosul public.
Drăgăneștiul are suficiente resurse umane, oameni cu expertiză în administrația locală, într-atât încât să reprezinte alternativa la politica de forță și a dărniciei în context electoral. Aici e călcâiul lui Ahile, al unui liberal ale cărui practici amintesc de perioada colectivizării, mai mult decât se raportează la vremurile când arendașul consideră zona administrativă ca pe o tarla însămânțată cu iarba vântului, de unde vrea să recolteze grâu pentru sămânța anului viitor. Asta știe și el, iar tocmai din acest motiv fuge prin interpuși, pe diverse canale de comunicare, lovind și jignind, fără să se întrebe de ce oamenii vor altceva decât pietre aruncate peste gard.
Resursa umană pentru a îndeplini funcția de primar la Drăgănești nu se așează pe cântarul de la asociație sau în sacul de făină de la moară, iar asta îl va trimite pe liberalul Măruș, cel mult membru în viitorul consiliu local, eventual președinte la o comisie de nulități și de șanțuri transversale.
Restul o să fie doar o poveste despre drăgăneșteni, oameni cu bun simț și umor cât cuprinde, care atunci când vor trebui să voteze primar vor alege în cunoștință de cauză. Pe altcineva decât pe șeful de asociație agricolă, promotorul colectivismului de tip nou. Cu origini sănătoase în primele structuri CAP-iste din anii 60 ai secolului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.