Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

48

Siminica Mirea, semnatar al proiectului pentru consolidarea leului ca unică monedă de plată pe teritoriul României
Senatorul Siminica Mirea este semnatar al unui proiect de lege care vizează consolidarea monedei naționale ca monedă unică de plată în România, proiect care a trecut de Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, după ce Comisia pentru industrii și servicii au reexaminat proiectul și a hotărât, cu majoritate de voturi, că el poate fi supus votului. În practică, toate contractele în care părțile sunt rezidenți în România, persoane fizice sau juridice, vor avea prețul exprimat doar în lei, moneda națională. Legea vizează mai ales furnizarea de utilități și servicii, dar nu în mod exclusiv.

Renică Diaconescu: „S-au axat doar pe marile clinici”
Senatorul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Senat, Renică Diaconescu, nu vede cu ochi buni politica sanitară a Ministerului Sănătăţii şi că spitalele din teritoriu au fost lăsate pe cont propriu.
„Nu există un protocol clar al tratamentului pentru COVID-19. S-au axat doar pe marile clinici. Pentru că era o problemă nouă, cu care noi, medicii, nu ne-am mai întâlnit ar fi trebuit să existe foarte multe discuţii despre acest tratament aplicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Trebuia să se aducă la cunoştinţă care sunt ultimele descoperiri în materie de COVID-A19. De exemplu, medicilor infecţionişti trebuia să li se spună că o combinaţie de Siofor şi Plaquenil îi poate fi fatală unui bolnav de diabet, după cum arată studii americane. Problema este la cei care au comorbidităţi, lucrurile trebuie să fie foarte clare, măcar o dată pe săptămână să se fi făcut teleconferinţe şi medicii să fie informaţi despre ce este nou. Nu există un protocol clar al tratamentului pentru COVID-19”, a declarat senatorul.

Marius Iancu: „PSD repară greșelile guvernului zombie”
În cele 5 luni de pandemie, când România nu a avut o legislație adecvată, Guvernul PNL, un guvern iresponsabil și incompetent a luat măsuri fără bază legală.
În tot acest timp, Guvernul incompetent nu a fost în stare să trimită în Parlament un proiect de lege pentru instituirea măsurilor care se impun în caz de epidemie și a refuzat orice colaborare cu Parlamentul.
Constrânsi de situație, au scris prost și repede un proiect de lege, iar când li s-a spus că «este un zombie» legislativ, au spus «să îl învie PSD în Parlament», adică, din nou, PSD trebuie să le corecteze greşelile.”, spune deputatul Marius Iancu.

Dan Ciocan, discuţii pe tema unor iniţiative legislative
În cadrul celei mai recente şedinţe a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, acolo unde deputatul Dan Ciocan este secretar, s-au avut, pe ordinea de zi următoarele inițiative legislative de dezbătut:
– Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic;
– Proiect de Lege privind camerele pentru agricultură, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.
La discuții sunt prezenți reprezentanți din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor; Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva; Federației Sindicatelor SILVA; Asociației Forestierilor; Asociației Proprietarilor de Fond Forestier; Asociației Proprietarilor de Păduri din România; EcoCivica; Federației Nostra Silva; Organizația WWF; Organizația Greenpeace; Asociația Declic; Asociația de Pășuni și Păduri Bihor; AFR; APPR; LAPAR; PROAGRO; Clubul Fermierilor Români; UNCSV.

Gigel Ştirbu, despre decizia CCR: „Un atac asupra sănătății mele și asupra sănătății poporului român”
Deputatul Gigel Ştirbu consideră decizia de neconstituţionalitate a măsurilor privind obligativitatea carantinării/izolării persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Această decizie se desprinde de contextul perioadei pandemice, care încă nu s-a încheiat.
„Este evident că județul Olt se situează pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus: practic a explodat nr. de îmbolnăviri. Doar în ultimele trei zile, au fost confirmate 50 de noi îmbolnăviri. De ce? Din cauza deciziei CCR care a declarat izolarea și carantinarea neconstituționale. Iar ca urmare a acestei decizii, multe persoane, deși infectate, au ales să iasă din izolare și din carantină. Și, din păcate, atât în jud. Olt, cât și în întreaga Românie, numărul infectărilor crește vertiginos, de când judecătorii CCR au hotărât că persoanele diagnosticate infectate cu virusul COVID-19 pot părăsi spitalele CCR și pot circula pe stradă. Din aceste motive nu ne mai mirăm că aflăm din presa locală că se descoperă tot mai multe cazuri de coronavirus în tot mai multe instituții publice din Olt dar și în instituțiile private.
Da, decizia luată de CCR mi se pare un atac asupra sănătății mele și asupra sănătății poporului român! Iar din cauza judecătorilor CCR, România ar putea fi izolată de întreaga Europă!”, spune deputatul.

Paul Sănescu despre demiterea Guvernului Orban
Secretarul General al PSD, senatorul Paul Stănescu, spune că demiterea Guvernului Orban este iminentă şi că aceasta s-ar produce înainte de alegerile locale.
„Am arătat în Parlament, la rectificarea bugetară, că știm să facem dreptate primăriilor și consiliilor județene, alocând fondurile ce acoperă cheltuielile făcute în pandemie. Ne vom bate să-i apărăm pe toți aleșii locali și membrii partidului de această guvernare aberantă, care a eșuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar spune că vina este a PSD.”, precizează Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here