Acasă Politic Gigel Ştirbu, despre decizia CCR: „Un atac asupra sănătății mele și asupra...

Gigel Ştirbu, despre decizia CCR: „Un atac asupra sănătății mele și asupra sănătății poporului român”

133

Deputatul Gigel Ştirbu consideră decizia de neconstituţionalitate a măsurilor privind obligativitatea carantinării/izolării persoanelor infectate cu SARS CoV2. Această decizie se desprinde de contextul perioadei pandemice, care încă nu s-a încheiat.

„Este evident că județul Olt se situează pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus: practic a explodat nr. de îmbolnăviri. Doar în ultimele trei zile, au fost confirmate 50 de noi îmbolnăviri. De ce? Din cauza deciziei CCR care a declarat izolarea și carantinarea neconstituționale. Iar ca urmare a aceste decizii, multe persoane, deși infectate, au ales să iasă din izolare și din carantină. Și, din păcate, atât în jud. Olt, cât și în întreaga Românie, numărul infectărilor crește vertiginos, de când judecătorii CCR au hotărât ca persoanele diagnosticate infectate cu virusul COVID-19 pot părăsi spitalele CCR și pot circula pe stradă.
Din aceste motive nu ne mai mirăm că aflăm din presa locală că se descoperă tot mai multe cazuri de coronavirus în tot mai multe instituții publice din Olt dar și în instituțiile private. După spitalele din Slatina, Caracal și Corabia, după cazurile de la Direcția de Sănătate Publică și după Inspectoratul de Poliție Județean Olt, unde numărul de cazuri ia proporțiile unui focar, și la Tribunalul Olt a pătruns noul virus. La Inspectoratul de Poliție Județean Olt, au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus; un nou caz a apărut și la Direcția de Sănătate Publică Olt, unde purtătorul de cuvânt al instituției a fost testat pozitiv; un polițist de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, a fost și el infectat
Si astfel, România, a ajuns azi pe primul loc în UE la cazuri noi de coronavirus, din cauza lipsei pârghiilor care limitau transmiterea comunitară, și astfel au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare pe străzi!
Oare, nu au dreptate jurnaliștii care au calificat decizia CCR drept «incalificabilă» și «criminală», sau că «acțiunea Curții Constituționale este împotriva bunului-simț și a statului de drept» și că CCR «acționează împotriva protejării sănătății poporului român»?
Da, decizia luată de CCR mi se pare un atac asupra sănătății mele și asupra sănătății poporului român! Iar din cauza judecătorilor CCR, România ar putea fi izolată de întreaga Europă!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.