Acasă Actualitate Primăria Slatina, anunţ important privind funcționarea creșelor în perioada vacanței de...

Primăria Slatina, anunţ important privind funcționarea creșelor în perioada vacanței de vară

30

Pe perioada vacanței de vară, începând cu 01.07.2020, va funcționa Creșa nr. 4 din str. Zmeurei, nr. 9B. Numărul de locuri puse la dispoziție pe perioada vacanței de vară – 35 Perioada de primire solicitări – 23 – 26.06.2020 Solicitările (formular tip pus la dispoziție gratuit) se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina, str. Fraţii Buzeşti, nr. 6 – Compartimentul Relaţii cu publicul. Solicitările pot fi depuse și poștal inclusiv prin poșta electronică (telefon pentru informaţii suplimentare: 0249418663).
Se pot depune solicitări doar pentru copii care figurează în evidența creșei ca înscriși în anul școlar 2019/2020.

În condițiile în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât numărul locurilor puse la dispoziție pentru perioada vacanței de vară, la departajare se va tine seama de:
existența contractelor/rapoartelor de muncă active pentru ambii părinți/reprezentantul legal al copilului
– frecventa copiilor la creșă în anul școlar 2019/2020
Creșa va funcționa cu respectarea prevederilor Ordinului comun al MS, MEC și MMPS nr. 1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial nr. 510 din data de 15.06.2020.

– Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduşi la creşă.
– Temperatura copilului se va măsura de către părinţi înainte de a pleca la creşă. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă.
– Transferul de obiecte sau echipamente între casă și creșă trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb şi încălţăminte suplimentară.
– Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.
– Prinţii trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creşă.
-Accesul în creșă nu este permis părinților/reprezentanților legali ai copilului, acesta fiind predat/preluat la uşa unităţii.
– Pentru a se respecta distanţarea fizică, sosirile/plecările copiilor se eșalonează la interval de 10 minute, de comun acord cu aparținătorii, astfel:
– sosire – începând cu ora 6.10 până la ora 9.00
– plecare – începând cu ora 15.10 până la ora 17.30

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here