Acasă Actualitate Evaluarea Națională la Caracal. Pandemia, elevii și profesorii…

Evaluarea Națională la Caracal. Pandemia, elevii și profesorii…

168
      În aceste zile și elevii claselor a VIII-a din municipiul Caracal au susținut examenul de Evaluare Națională, o etapă extrem de importată în formarea educațională a celor ce, în decursul timpului, au făcut cinste învățământului caracalean, la numeroase concursuri și olimpiadele școlare…

Desfășurat în condiții diferite, din cauza pandemiei de Covid-19, Examenul de Evaluare Națională a decurs foarte bine, municipalitatea caracaleană reușind să asigure cele mai sigure condiții pentru elevi și profesori.
Primăria municipiului Caracal, prin cabinetele școlare și prin bugetele alocate unităților de învățământ din oraș a asigurat logistica necesară și materialele de protecție necesare desfășurării în condiții de maximă siguranță, având în vedere normele sanitare impuse, dar și recomandările atât ale Ministerului Sănătății, cât și ale Ministerului Educației.
Astfel, niciun elev sau cadru didactic nu a prezentat vreun simptom specific virusului COVID-19 și cu toții au respectat măsurile de siguranță stabilite.
În municipiul Caracal au existat patru centre de examen, după cum urmează:
Școala „Nicolae Titulescu”, centru ce a avut arondată Școala Drăghiceni, Școala Stoenești și Școala „Constantin Filipescu”. Aici s-au înscris 149 de elevi, dintre aceștia s-au prezentat doar 115.
„A fost un examen foarte important pentru absolvenții de gimnaziu și a venit după o perioadă de pregătire de 2 săptămâni. Evaluarea s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță, având în vedere că ne aflăm pe perioada stării de alertă, școala respectând toate normele sanitare și recomandările autorităților. Le urez succes elevilor și sper că rezultatele să fie pe măsura așteptărilor și muncii lor!”, a precizat directorul școlii Nicolae Titulescu, doamna Cornelia Mușat.
Școala Nr.2, centru ce a avut arondată Școala Cezieni. Aici s-au înscris 97 de elevi, dintre aceștia s-au prezentat doar 91.
„Examenul de Evaluare Națională s-a desfășurat, anul acesta, în condiții deosebite dar școlile din orașul nostru s-au mobilizat exemplar reușind să asigure cele mai sigure condiții pentru elevi și profesori. Facem precizarea că niciun elev nu a avut temperatură sau alte simptome și după o perioadă de două săptămâni de pregătire au înțeles importanța măsurilor de siguranță si distanțare socială și au respectat regulile poate mai bine ca adulții. Rămâne să le ținem pumnii până la afișarea rezultatelor finale și să le urăm baftă elevilor de liceu care susțin examenul maturității săptămâna viitoare”, a menționat directorul Școlii Nr. 2, domnul Răzvan Bățăgui.
Colegiul Național „Ioniță Asan”, centru ce a avut arondată Școala Redea. Aici s-au înscris 69 de elevi, dintre aceștia s-au prezentat doar 68.
Școala „Gheorghe Magheru”, centru ce a avut arondată Școala Nr 3. Aici s-au înscris 83 de elevi, dintre aceștia s-au prezentat doar 82.
„A fost o săptămâna de foc pentru copiii noștri din Caracal, dragii noștri absolvenți de gimnaziu. Ei au urcat o treaptă importantă în formarea lor educațională, iar noi, administrația publică locală, am depus tot efortul pentru ca acest pas să fie făcut în maxime condiții de siguranță. De ei depinde rezultatul, dar și viitorul comunității noastre. Le doresc tuturor elevilor care au susținut Examenul de Evaluare Națională ca pașii spre împlinirea viselor lor să le fie lipsiți de piedici!”, a declarat și primarul municipiului Caracal, dr. Liviu Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.