Acasă Actualitate Poliţia în acţiune!

Poliţia în acţiune!

128

Poliţiştii slătineni şi caracaleni au depistat în trafic doi cetăţeni care, după succinte verificări, s-a dovedit că se aflau în neconcordanţă cu legile ţării.

„Ieri , 17 iunie 2020, în timp ce acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au depistat pe strada Crișan, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Colonești, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest persoana care se afla la volanul autoturismului și a rezultat o concentrație de 0.60 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În aceeași zi, în jurul orei 12.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, din comuna Rusănești, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare emise de statul belgian.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca autoturismul este radiat din circulație.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.”, se arată în comunicatul de presă.

Tot pe 17 iunie a.c., polițiștii Secţiei Poliţie Rurală Găneasa au acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.

„Polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Brâncoveni, doi bărbați, de 26 și, respectiv, 31 de ani, ambii din comuna Berevoiești, județul Argeș, în timp ce transportau cu două autoutilitarele material lemnos.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că există discordanțe între cantitățile precizate în avizele de însoțire și materialul lemnos existent faptic.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare.
De asemenea, polițiștii au confiscat contravaloarea materialului lemnos neidentificat, respectiv 464 de lei.”, se arată în informarea de la IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.