Acasă Interviu « Tinerii și cetățenii din Scornicești vor o schimbare, mă susțin și...

« Tinerii și cetățenii din Scornicești vor o schimbare, mă susțin și consideră că împreună putem schimba, în bine, fața acestei localități! »

1846
Interviu cu DANIEL TUDOR, viceprimarul orașului SCORNICEȘTI
       Scorniceștiul, înaintea alegerilor locale prognozate a avea loc undeva pe la sfârșit de septembrie sau început de octombrie 2020, arată o situație în care bătălia principală va avea ca principal protagonist pe Daniel Tudor, viceprimarul liberal al orașului…
Conectat la nevoile Scorniceștiului, atent la ceea ce poate spune în raport cu ceea ce poate face, Daniel Tudor rămâne un învingător în bătălia cu… bunul simț politic. Nu promite ceea ce nu se poate realiza, iar atunci când vine vorba despre împlinirile sale administrative știe că orice lucru bine făcut trebuie să fie doar o parte din seria altora din aceeași dimensiune.
Interviul care urmează poate fi numit, ușor, raport de activitate! Dar, înainte de toate, o discuție liberă despre starea de azi a Scorniceștiului și perspectivele pe care le oferă orașului de pe Plapcea, Daniel Tudor…
Implicare! Adăpostul pentru câini, amenajat în satul Constantinești, e gata. Se așteaptă avizul necesar de la DSVSA Olt
– În ultimul timp, în spațiul public, au fost aruncate o seamă de acuzații împotriva dumneavoastră și grupului de consilieri locali ai PNL, cu privire la faptul că nu vreți să ajutați comunitatea în vederea creării altor locuri de muncă în Scornicești. Care este adevărul, domnule viceprimar Daniel Tudor?
– Din start, vreau să știe toată lumea că aceste lucruri care au fost aruncate în spațiul public de adversarii noștri, în mass-media sau pe rețelele de socializare, au avut legătură doar cu campania electorală și mai puțin cu realitatea, așa cum ar fi trebuit. Sunt intoxicații fără niciun fel de susținere, iar tot ceea ce s-a spus a fost strict pentru interesul lor și pentru interesele electorale. Ca să fiu bine înțeles, în ceea ce privește proiectul privind înființarea unei ferme de porci sau pui în localitatea noastră, vreau să se știe că noi ne-am opus acestei investiții, nu pentru că am fi împotriva unor locuri de muncă închipuite sau promise de societatea respectivă, ci pentru că disconfortul creat în zona respectivă ar fi fost unul de neacceptat pentru noi și pentru cetățenii din împrejurimi…
– Și, totuși, se invocă oportunitatea creării a sute de locuri de muncă… Cum comentați?
– Să fim serioși: este greu de crezut că în ziua de astăzi, cu tehnologia modernă aflată pe piață, se poate vorbi de peste două sute locuri de muncă pentru o astfel de fermă, într-o localitate cum este Scorniceștiul. Din păcate, promisiunile politice, nefondate, i-au ajutat pe mulți în decursul timpului, au derutat oamenii și i-au întors împotriva realității. Altfel, tot pe acest subiect, să nu uităm că noi mai avem un exemplu nefericit, prin ferma de porci de la Negreni, unde au fost nenumărate plângeri și reclamații cu privire la mirosul insuportabil care se resimte chiar și la câțiva kilometri distanță. Surprinzător este faptul că pesediștii au aruncat cu noroi în mine și în consilierii Partidului Național Liberal, alături de care au mai fost și alți consilieri de bună-credință, cu toate că tocmai ei, cei de la PSD, s-au abținut de la acest proiect, ceea ce, potrivit constituției, reprezintă tot un vot contra. De aceea, i-aș întreba pe cei din PSD: cum s-au gândit să scoată această informație, că ei au vrut, noi ne-am opus, când, de fapt, consilierii lor s-au abținut la vot și au fost împotrivă?! Asta nu pot să îmi explic…
Investiția în educație, o prioritate pentru liberalul Daniel Tudor. Grădinița din Scornicești, în plin proces de reabilitare. Urmează și Școala Gimnazială „Nicolae Coculescu”
– Pe de altă parte, grupul de simpatizanți ai PSD vă acuză de faptul că nu ați demarat investiții notabile în Scornicești, că nu s-au făcut prea multe lucruri și câte și mai câte…
– Grupul de simpatizanți ai Partidului Social Democrat obișnuiește să folosească astfel de practici, dar eu aș vrea ca oamenii din Scornicești să știe că, printre altele, noi avem deja trei investiții importante aflate în derulare. Astfel, au început lucrările la grădinița din centru, urmează un amplu proces de renovare la școală, iar proiectul pentru reabilitarea blocurilor va începe și el în maxim o lună de acum încolo. În plus, mai avem și proiectul pentru extinderea rețelei de gaze naturale, iar în viitorul apropiat, luând în calcul și perspectivele favorabile de finanțare, vom începe și acest proiect pe care eu, dacă voi avea posibilitatea și voi obține un rezultat favorabil la alegerile din toamna acestui an, îl vreau cât mai rapid implementat.
– Scorniceștiul este un caz fericit privind pandemia de coronavirus, fără bolnavi și fără decedați. Care au fost acțiunile întreprinse în timpul acesta pentru sănătatea și siguranța oamenilor de aici?
– Imediat după publicare în Monitorul Oficial a primei ordonanțe militare, privind starea de urgență, noi am trecut la aplicarea tuturor măsurilor impuse de autorități. S-au pus dispensere cu gel dezinfectant, s-au făcut lucrări periodice de curățire a scărilor de bloc, a aleilor și trotuarelor pietonale, mai ales în zonele circulate, s-au spălat străzile din centrul orașului, s-au oferit și 20 de mii de măști pentru cetățenii din Scornicești, astfel încât pandemia să nu ne pună în pericol sănătatea și chiar viața. Pe această cale, țin să le mulțumesc oamenilor de aici că au înțeles și totodată au respectat mesaje noastre, că au aplicat așa cum trebuie măsurile impuse, iar rezultatul este unul favorabil, cu niciun caz înregistrat. Îmi doresc să fim atenți și de acum încolo și sper să trecem cu bine peste această pandemie, iar viața de zi cu zi, a noastră, a tuturor, să revină la normal…
– Când va prinde contur lista de consilieri locali pe care Partidul Național Liberal o propune la Scornicești, pe care dumneavoastră, din funcția de președinte, urmează să o validați de drept?
– Înainte de orice, vreau să vă spun că suntem o echipă unită, o echipă sudată, cu oameni profesioniști care știu ce au de făcut și mai ales care le este locul. Revenind la întrebarea dumneavoastră, vă anunț că noi am lucrat la această listă, suntem aproape gata, iar în momentul în care vom termina nu va dura mai mult de zece minute s-o aprobăm și mai apoi să o transmitem mai departe. Nu dau nume în clipa de față, dar vă repet și vă asigur că fiecare știe care îi este locul.
– Se poate vorbi despre o alianță a PNL-ului cu USR-ul, astăzi, la Scornicești?
– Până în acest moment, vă spun sincer că n-am purtat nicio discuție în acest sens cu cei de la USR. Sigur, discuții pot exista, nu spun că aș fi neapărat împotriva acestui lucru, dar cred că vom merge pe un candidat unic al Partidului Național Liberal, fără niciun fel de alianță, fie ea cu USR sau PMP.
Compania Naţională de Investiţii. Locul din care încep principalele proiecte asumate de liberalul Daniel Tudor
– Recent, ați purtat o discuție, la Ministerul Dezvoltării, cu ministrul de resort. Cu ce argumente ați fost și care au fost temele abordate de dumneavoastră?
– Într-adevăr, am fost la Ministerul Dezvoltării cu două proiecte depuse anterior la FDI (Fondul de Dezvoltare și Investiții), dar pe care, din păcate, n-am reușit atunci să le implementăm. Așteptăm acum sursa de finanțare, cu șanse reale, iar eu sunt foarte optimist deoarece în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, am primit răspunsuri extrem de favorabile…
– Despre ce proiecte ar fi vorba, domnule viceprimar?
– Este vorba de proiectul privind extinderea rețelei de gaze, pe 50 de kilometri liniari, precum și modernizarea străzilor rămase neasfaltate în satele aparținătoare orașului Scornicești, pe o suprafață de peste 20 de kilometri. Totodată, am depus un alt proiect și așteptăm acordul de finanțare pentru reabilitarea Casei de Cultură din Scornicești. Este o investiție amplă, pentru care, din păcate, Consiliul Local nu poate să ofere sursa de finanțare necesară.
– Despre locurile de muncă, ce ne puteți spune? Oamenii își doresc să rămână acasă, iar adversarii dumneavoastră deja avansează cifre foarte mari privind aceste locuri de muncă. Care este, de fapt, starea și posibilitatea administrației locale, să creeze oportunități care să ducă la ceea ce spun cei în cauză?
– Problema locurilor de muncă a fost și a rămas una generală și foarte sensibilă. Personal, aș fi tare curios să aflu cum au de gând să facă asta și câte locuri de muncă vor crea cei ce promit. Ajunge cu atâtea minciuni! Și mie mi-ar fi ușor să spun „Sunt Daniel Tudor, candidat la funcția de primar, iar de mâine voi crea peste 500 de locuri de muncă în orașul Scornicești!” Dar nu, nu se poate! Să fim corecți, să recunoaștem că de la a spune până la a face e o distanță destul de mare, ce ține de multe alte lucruri. Repet: sunt curios cum au de gând să facă asta și îi aștept cu o soluție reală, nu doar așa, vorbe să ne aflăm în treabă… Eu vă spun că nu e deloc ușor, luând în calcul că cei care au fost înaintea noastră au avut grijă să înstrăineze cam tot ceea ce exista cândva aici. Sunt sincer, sunt deschis și așa voi rămâne toată viața! Am credință în Dumnezeu și nu mă pot juca cu suferința omului. Cu toate astea, nu înseamnă că voi abandona vreodată acest proiect. Nu! Acest proiect rămâne prioritar pentru mine și echipa mea, purtăm discuții, căutăm investitori și încercăm să creăm oricât de multe locuri de muncă putem.
– Când va deveni funcțional – operativă Trezoreria Scornicești?
– Noi sperăm că până la finalul acestui an Trezoreria Scornicești va fi redată în folosință. Mai mult, în ședința următoare de consiliu local vom avea pe ordinea de zi și un proiect ce privește alocarea spațiului pentru funcționarea acestei instituții. Ca locație, va rămâne vechiul spațiu, cel de la primăria veche, în centru, acolo unde după ce va fi dat spre folosință serviciului de la Finanțe Publice, va avea loc o intervenție la tot ceea ce înseamnă modernizarea și igienizarea clădirii respective.
– În ce relații sunteți astăzi cu actualul primar al Scorniceștiului, Ion Prioteasa?
– Avem o relație ceva mai bună, dar aș fi vrut mai mult decât atât, aș fi vrut să fie înțelegere și împreună să luăm, de fiecare dată, cele mai bune decizii pentru această comunitate. Din păcate, în patru ani de zile n-am reușit să formăm o echipă solidă, așa cum aș fi vrut, să fiu lăsat să pun în practică măcar o parte din lucrurile pe care mi le-am propus în acest mandat. Cu toate astea, chiar și în astfel de condiții, proiectele de care v-am amintit și pentru care am insistat mă motivează, îmi dau ambiția și încrederea că în viitorul apropiat lucrurile vor sta cu totul și cu totul altfel. Repet: dacă aș fi fost lăsat să fac mai multe, cu siguranță aș fi făcut. Asta e tot ce-i reproșez actualului primar. În rest, să-i dea Dumnezeu multă sănătate și numai bine în perioada următoare, orice ar vrea să facă!
Decolmatarea și diguirea pârâurilor din Scornicești, un proiect util pentru satele Constantinești, Mărgineni – Bălțați, Negreni – Isăroaia
– Oamenii vor curățenie pe spațiul și în domeniul public. Cum vedeți rezolvarea cât mai rapidă a acestei situații?
– În acest moment avem o societate cu care colaborăm, lucrăm în fiecare primăvară la toaletarea pomilor, întreținerea spațiilor verzi și curățirea străzilor din Scornicești. Desigur, se mai fac și alte lucrări în timpul anului, fapt pentru care pot spune că în clipa de față suntem cât de cât puși la punct cu igienizarea și curățenia în localitatea noastră.
– Care este secretul dumneavoastră de a-i ține în preajmă pe tinerii din zonă? Sunt tot mai mulți participanți la ceea ce înseamnă viața de zi cu zi a Organizației PNL din Scornicești…
– Suntem o organizație completă, formată atât din oameni cu experiență, dar și cu tineri ambițioși, dispuși să schimbe fața acestei localități. Ne bazăm foarte mult pe ei și credem în potențialul lor. Cu toții ne dorim o schimbare, iar eu, deși am făcut parte din echipa actualei administrații din Scornicești, nu vă ascund faptul că îmi doresc mai mult și nu sunt mulțumit de felul în care arată orașul nostru. Tinerii și cetățenii din Scornicești vor o schimbare, mă susțin și consideră că împreună putem schimba, în bine, fața acestei localități!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.