Acasă Politic Gigel Ştirbu: „Să nu uităm!”

Gigel Ştirbu: „Să nu uităm!”

179

Deputatul Gigel Ştirbu îndeamnă românii să nu uite unul dintre cele mai dramatice episoade ale istoriei României contemporane: Mineriada din 13-15 iunie 1990.

„Se împlinesc 30 de ani de când minerii au ajuns în Bucureşti şi au început şirul de violenţe împotriva demonstranţilor care ocupaseră Piaţa Universităţii. Zilele de 13, 14 şi 15 iunie 1990 vor rămâne pentru totdeauna în istoria României drept unele dintre cele mai negre, și au oripilat întreaga lume.
Atunci, forţele de ordine, sprijinite de detaşamente de mineri au reprimat manifestaţiile anticomuniste şi anti-FSN din Piaţa Victoriei. Bilanţul oficial indică numai şase morţi şi 746 de răniţi, dar, de fapt, numărul celor care au avut de suferit sau au murit atunci este cu mult mai mare.
Au fost devastate și jefuite sedii ale unor facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, și sedii de partide PNL și PNŢ.
Să nu uităm , români, că atunci au fost bătuți sau chiar uciși oameni pentru simplu fapt că au îndrăznit să aibă o atitudine critică la adresa FSN şi a liderului său de atunci, comunistul Ion Iliescu, dar nici până în prezent, nimeni n-a fost pedepsit pentru 13-15 iunie 1990!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.