Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea se implică pentru siguranța cetățenilor!

Senatorul Siminica Mirea se implică pentru siguranța cetățenilor!

65
         Unul dintre cei mai activi demnitari din județul Olt, inițiator a numeroase proiecte parlamentare de interes public, semnatar la o serie de legi menite să îmbunătățească viața românilor, senatorul Siminica Mirea, pune, constant, presiune pe decidenții din Ministerul Transporturilor.
În fapt, în decursul timpului, domnia-sa a ridicat în atenția miniștrilor de resort problema celor câteva sute de treceri la nivel cu calea ferată, unde absența barierelor semi-automate a produs numeroase tragedii, soldate cu pierderi de vieți omenești, răniți grav și pagube materiale…
Ultima oară, în acest sens, Siminica Mirea primește asigurări de la ministrul actual al Transporturilor, Lucian Nicolae Bode, cel care, la întrebarea senatorului din data de 10 februarie 2020 – „Care sunt sumele alocate în bugetul asumat pentru anul 2020 pentru realizarea investiției ce reprezintă cele 476 de bariere la trecerile de nivel cu calea ferată?”, a răspuns următoarele:
         «În anul 2020, pentru proiectul modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată – Faza studiu de fezabilitate, finanțat din fonduri U.E. și de la Bugetul de Stat, care are ca obiectiv modernizarea a 150 treceri la nivel cu calea ferată, la nivelul întregii rețele feroviare, este alocată suma de 7.996 mii lei.
De asemenea, în anul 2020, de la Bugetul de Stat este alocată suma de 5.753 mii lei pentru modernizarea a 76 treceri la nivel cu calea ferată.
Vă mulțumim pentru interesul exprimat și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a răspunde solicitărilor dumneavoastră.»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.