Acasă Actualitate Jandarmii şi poliţiştii. Pentru o minivacanţă în siguranţă

Jandarmii şi poliţiştii. Pentru o minivacanţă în siguranţă

63

Prin intermediul comunicatelor de presă, Poliţia Olt şi Jandarmeria Olt, anunţă că, prin efectivele lor, vor asigura ordinea publică în perioada minivacanţei, care debutează de astăzi şi care se va încheia luni, în a doua zi de Rusalii, sărbătoare mare care oferă românilor două zile libere legale (duminică şi luni). De asemenea, luni este şi Ziua Copilului, tot zi liberă legală.

„Astfel, în perioada 29 mai – 01 iunie a.c., 680 de poliţişti olteni (dintre care 500 de poliţişti de ordine publică, 100 de polițişti rutieri și 80 de polițiști de la alte structuri) acţionează, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt. Polițiștii vor folosi 9 aparate radar zilnic, noile aparate Drug Test precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.
Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.
Recomandări pentru conducătorii auto: Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.”, se arată în comunicatul Poliţiei Olt.

„În perioada 30 mai- 1 iunie 2020, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.Vor fi angrenate în misiuni de ordine publică, pază si protecţie instituţională peste 150 de efective pe zi pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică.
Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisocial, aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS Cov 2.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.”, se precizează în comunicatul Jandarmeriei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.